Translate this page

Σαν σημερα | 13 Ιανουαριου


1854: Ο Anthony Faas καταθέτει και κατοχυρώνει στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ, την πατέντα Pa. No. 11,062 για το μουσικό όργανο ακορντεόν.

1947: Ο Βρετανός παραγωγός Chris Thomas γεννήθηκε στο Perivale του Λονδίνου της Αγγλίας. Το όνομα του έχει συνδεθεί με παραγωγές των The Beatles, Pink Floyd, Roxy Music, Elton John, Pulp, The Pretenders, Sex Pistols και INXS.

1947: Ο Βρετανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Barclay James Harvest, John Lees (John Joseph Lees) γεννήθηκε στο Όλντχαμ της Αγγλίας.

1954: Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Βρετανικού progressive rock συγκροτήματος Yes, Trevor Rabin (Trevor Charles Rabin) γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

1955: Ο Αμερικανός soul, funk και R&B ντράμερ Fred White γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Earth,Wind & Fire. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Donny Hathaway, The Emotions, Phil Collins κ.α.

1961: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός των The Flaming Lips, Wayne Coyne (Wayne Michael Coyne) γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

1961: Ο τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος Madness, Graham McPherson γνωστός ως Suggs, γεννήθηκε στο Χέιστινγκς της Αγγλίας.

1962: Το τραγούδι του Chubby Checker με τίτλο "The Twist" βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Η πρώτη εκτέλεση ανήκει στους Hank Ballard and The Midnighters (1959)

1969: Οι The Beatles κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους και soundtrack της ταινίας "Yellow Submarine". Δημοφιλή τραγούδια του soundtrack άλμπουμ: "Yellow Submarine", "All Together Now", "All You Need Is Love" κ.α.

1978: Στα Surrey Sound Studios της Αγγλίας, οι The Police ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Outlandos d'Amour". Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου του 1978. Αρχικά δεν γνώρισε επιτυχία λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από το BBC. Τα τραγούδια "Roxanne" και "Can't Stand Losing You" ήταν στην μαύρη λίστα του καναλιού, το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο που λογοκρίθηκε λόγω του εξώφυλλου του single το οποίο δείχνει έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Next to You" και "So Lonely".

2003: Στην 30η τελετή απονομής των American Music Awards, ο Eminem είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Συγκεκριμένα κερδίζει τα βραβεία "Pop/Rock Male Artist", "Favorite Pop/Rock Album", "Hip-Hop/R&B Male Artist", "Hip-Hop/R&B Album" και "Fan Choice's Award".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου