Translate this page

Σαν σημερα | 28 Δεκεμβριου


1944: Το μιούζικαλ “On The Town” κάνει πρεμιέρα στο Broadway της Νέας Υόρκης για μια σειρά 462 παραστάσεων. Παρουσίασε στο κοινό πολλά δημοφιλή και κλασικά τραγούδια, όπως τα “New York, New York”, “Lonely Town”, “I Can Cook, Too” και “Some Other Time”

1968: Κυκλοφορεί από τους Doors το τραγούδι “Touch Me” . Η τρίτη θέση θα είναι η υψηλότερη που θα πετύχει το τραγούδι στο Billboard 100. Θα συμπεριληφθεί στο τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “The Soft Parade” που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 1969.

1976: Απεβίωσε, ένας σημαντικός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής, ο Freddie King. O Frederick Christian, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε γεννηθεί στο Texas, στις 3 Σεπτεβρίου του 1934 και από τα έξι του χρόνια, μάθαινε κιθάρα από την μητέρα και το θείο του. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τα 16 του χρόνια και το παρατσούκλι του, ήταν ”The Texas Cannonball”. Το στυλ παιξίματος του βασιζόταν στις επιρροές που είχε από τη μουσική του Texas και του Chicago και ήταν από τους πρώτους blues μουσικούς που είχε πολυφυλετική συνοδευτική μπάντα επί σκηνής στις εμφανίσεις του. Τα πιο γνωστά single του ήταν τα “Have You Ever Loved A Woman” και η επιτυχία του, “Hide Away”. Μερικά από τα άλμπουμ που τον καθιέρωσαν ήταν τα “Let’s Hide Away and Dance Away with Freddy King” και “Burglar”, στο οποίο έδειξε τη μουσική του ευελιξία τόσο ως κιθαρίστας όσο και ως τραγουδιστής σε ένα μεγάλο φάσμα blues και funk στυλ. Μέσα στην εικοσαετή δισκογραφική του καριέρα, κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από κιθαρίστες που άσκησαν μεγάλη επιρροή και ενέπνευσαν μουσικούς, όπως οι Jerry Garcia, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Peter Green και Chicken Shack. Συχνά αναφέρεται ως ένας από τους τρεις βασιλιάδες της blues μαζί με τους Albert King και B.B. King. Η καριέρα του διακόπηκε σε ηλικία 42 ετών, με τον μουσικό να πληρώνει το τίμημα μιας ζωής που τον ήθελε να βρίσκεται σε περιοδείες 300 μέρες το χρόνο. Συγκεκριμένα το 1976, ξεκίνησε να υποφέρει από έλκη στομάχου, λόγω του στρες αλλά και του ότι δεν έτρωγε. Η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να πεθάνει λόγω επιπλοκών που του προκάλεσε μια οξεία παγκρεατίτιδα.

2003: Οι Gary Jules και Michael Andrews βρίσκονται για δεύτερη εβδομάδα στη κορυφή των Βρετανικών Christmas Charts με την διασκευή του τραγουδιού “Mad World“. Το τραγούδι είναι μια από τις επιτυχίες του Βρετανικού συγκροτήματος Tears for Fears και μέρος του άλμπουμ “The Hurting“. Το single κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου του 1982. Το 2002 το τραγούδι κυκλοφόρησε διασκευασμένο από τους Gary Jules και Michael Andrews σαν μέρος του soundtrack της ταινίας “Donnie Darko” και στις τις 15 Δεκεμβρίου του 2003 επανακυκλοφόρησε από τους ίδιους με την μορφή single.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου