Translate this page

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου


1944: Ο Αμερικανός τραγουδιστής της soul, George McCrae γεννήθηκε στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Γνώρισε επιτυχία το 1974 με το τραγούδι "Rock You Baby". Άλλα δημοφιλή τραγούδια του: "I Can't Leave You Alone" και "It's Been So Long".

1944: Ο Τζαμαϊκανός μουσικός Peter Tosh (Winston Hubert McIntosh 1944-1987) γεννήθηκε στο Γουεστμόρλαντ της Τζαμάικα. Ο θρύλος της reggae υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The Wailers. Ο Peter Tosh θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της reggae μουσικής και μαζί με τους The Wailers την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά σύνορα της Τζαμάικα. Το 1974 μετά την άρνηση της δισκογραφικής εταιρίας των The Wailers να κυκλοφορήσει το σόλο άλμπουμ του, ο Tosh αποχώρησε από το συγκρότημα. Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε επτά στούντιο άλμπουμ. Το Μάρτιο του 1988, λίγους μήνες μετά το θάνατο του, ο Peter Tosh κέρδισε το βραβείο "Best Reggae Recording" στην 30η τελετή απονομής των Grammy Awards για το άλμπουμ "No Nuclear War". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Apartheid", "Equal Rights", "Don't Look Back" (μαζί με τον Mick Jagger), "Legalize It" κ.α.

1966: Το Βρετανικό συγκρότημα The Yardbirds προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη με σκοπό να αρχίσουν την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Δύο μέρες αργότερα ο Jeff Beck εγκαταλείπει το συγκρότημα αφήνοντας στον Jimmy Page τα καθήκοντα του βασικού κιθαρίστα.

1979: Οι Fleetwood Mac κυκλοφορούν το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Tusk". Θα φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση του Billboard, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sara", "Sisters of the Moon", "Angel" κ.α.

1985: Στην κορυφή του Bilboard Hot 100 βρίσκονται οι A-Ha και το τραγούδι τους "Take On Me". Είναι μέρος του άλμπουμ τους "Hunting High and Low" που κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1985. Είναι το πρώτο Νορβηγικό συγκρότημα που ανεβαίνει στο No1 του Bilboard.

1988: Ο Αμερικανός blues τραγουδιστής και κιθαρίστας Son House (Edward James House, Jr. 1902-1988) απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν από την ασθένεια του καρκίνου. Υπήρξε επιρροή για μπλουζίστες όπως οι Muddy Waters και Robert Johnson. Ο Jack White των The White Stripes αφιέρωσε το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος (1999) στον House και στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, "De Stijl" (2000) διασκεύασαν το τραγούδι του House, "Death Letter", το οποίο παρουσίασαν στην 46η τελετή απονομής των βραβείων Grammy το 2004.

1993: Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Vs.". Θα ανέβει στο Νο1 του Billboard όπου και θα παραμείνει για πέντε εβδομάδες. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα εννιακόσια χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι την άνοιξη του 2007 είχε πουλήσει μόνο στην Αμερική 5,9 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Go", "Animal", "Dissident" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου