Translate this page

Σαν σημερα | 10 Νοεμβριου


1947: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Glen Buxton (Glen Edward Buxton 1947-1997) γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο. Είναι δημοφιλής για την πολύχρονη συνεργασία του με τον heavy metal τραγουδιστή Alice Cooper.

1960: Ο Βρετανός συγγραφέας φανταστικών μυθιστορημάτων, comics, graphic novels, ακουστικού θεάτρου και κινηματογραφικών σεναρίων Neil Gaiman (Neil Richard Gaiman) γεννήθηκε στο Portchester του Hampshire της Αγγλίας. Είναι γνωστός από μυθιστορήματα και σενάρια που έχει γράψει, όπως η κωμική σειρά βιβλίων "The Sandman" και τα μυθιστορήματα "Stardust", "American Gods", "Coraline" και "Graveyard". Μαζί με τη συζυγό του Amanda MacKinnon Gaiman Palmer έχουν κυκλοφορήσει την εξαιρετική ζωντανά ηχογραφημένη, συλλογή τραγουδιών ποιημάτων και ιστοριών, "An evening with Neil Gaiman & Amanda Palmer".

1965: Στην πρώτη θέση του Bilboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι τους "Get of my Cloud". Είναι το δεύτερο Νο1 του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 25 Σεπτεμβρίου του 1965. Είναι μέρος του άλμπουμ "December,s Children"

1967: Οι The Moody Blues κυκλοφορούν το τραγούδι με τίτλο "Nights in White Satin". Είναι μέρος του άλμπουμ τους "Days of Future Passed". Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και σημαντικά τραγούδια τους.

1973: Ο Elton John και το άλμπουμ του "Goodbye Yellow Brick Road" βρίσκονται στη κορυφή του Bilboard 200. Θα παραμείνει στην κορυφή για οκτώ εβδομάδες. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα. Τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν όλα από τον Elton John και τον στιχουργό Bernie Taupin. Από το διπλό άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Candle in the Wind", "Goodbye Yellow Brick Road","All the Girls Love Alice", "Saturday Night's After for Fighting" κ.α.

1978: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των The Clash με τίτλο "Give 'Em Enough Rope". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Safe European Home", "English Civil War", "Tommy Gun" κ.α.

1984: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Chaka Khan βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "I Feel For You". Γράφτηκε από τον Prince και το πρωτοηχογράφησε για το ομότιτλο άλμπουμ του το 1979. Το Φεβρουάριο του 1985 στην 27η τελετή απονομής των Grammy Awards για το τυραγούδι αυτό η Chaka Khan θα κερδίσει το βραβείο "Best R&B Vocal Performance, Female" και ο Prince το βραβείο "Best Rhythm & Blues Song".

1986: Κυκλοφορεί η συλλογή τραγουδιών του Αμερικανού τραγουδιστή Bruce Springsteen και των The E Street Band με τίτλο "Live/1975-85". Περιέχει δημοφιλή τραγούδια τους που ηχογραφήθηκαν σε διάφορες συναυλίες το διάστημα μεταξύ 18 Οκτωβρίου του 1975 και 30 Σεπτεμβρίου του 1985. Μεταξύ αυτών τα τραγούδια "Fire", "Hungry Heart", "Independence Day", "Because the Night" (Β.Springsteen / P.Smith), "Born to Run", "Cover Me", "Born in the U.S.A." κ.α.

1994: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, πιανίστρια και συνθέτης της jazz Carmen McRae (Carmen Mercedes McRae 1920-1994)απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες jazz τραγουδίστριες του 20ου αιώνα. Ερμηνευτικά επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την Billie Holiday αλλά γρήγορα ανέπτυξε δικό της στυλ. Από το 1971 έως το 1990 κέρδισε επτά υποψηφιότητες για βραβείο Grammy αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει. Το 1984 το όνομα της γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους όπως Dizzy Gillespie, Count Basie, Billie Holiday, Sammy Davis Jr, Louis Armstrong, Duke Ellington κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Body & Soul", "Trouble Is A Man", "I'm Glad There is You", "No More Blues" κ.α.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου