Translate this page

Σαν σημερα | 9 Νοεμβριου


1941: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Tom Fogerty (Thomas Richard Fogerty 1941-1990) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο blues-rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Είναι αδερφός του John Fogerty, τραγουδιστή του συγκροτήματος.

1949: Ο μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker Band, Tommy Caldwell (Thomas Michael Caldwell 1949-1980) γεννήθηκε στο Σπάρτανμπεργκ της Νότιας Καρολίνας. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του southern rock στις αρχές της δεκαετίας του '70.

1953: Ο Ουαλός ποιητής και συγγραφέας Dylan Thomas (Dylan Marlais Thomas 1914-1953) απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών από πνευμονία σε νοσοκομείο τηε Νέας Υόρκης. Λέγεται πως ο Bob Dylan, γεννημένος R-bert Allen Zimmerman, πήρε από αυτόν το καλλιτεχνικό του όνομα.

1967: Κυκλοφορεί στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια το πρώτο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone. Το περιοδικό πήρε το όνομα του από το ομότιτλο τραγούδι του Muddy Waters. Στο εξώφυλλο ήταν μια φωτογραφία του John Lennon από την ταινία "How I Won the War".

1968: Στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart βρίσκεται ο Joe Cocker με την διασκευή στο τραγούδι των The Beatles, "With A Little Help From My Friends". Είχε πρωτοκυκλοφορήσει από τα "σκαθάρια" την 1η Ιουνίου του 1967.

1976: Το rock συγκρότημα Tom Petty and the Heartbreakers κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο το όνομα του. Ηχογραφήθηκε στο Shelter Studio στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Breakdown", "Anything That's Rock 'n' Roll", "American Girl" κ.α.

1991: Ο Γάλλος τραγουδιστής κια ηθοποιός Yves Montand (Ivo Livi 1921-1991) απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών στο Σενλί της Γαλλίας από καρδιακή προσβολή. Δημοφιλή τραγούδια  με τη φωνή του: "Les Feuilles Mortes", "Paris Canaille" κ.α Πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες και παραστάσεις στο Broadway, δίπλα σε δημοφιλής καλλιτέχνες μεταξύ αυτών και η Marilyn Monroe στο "Let's Make Love' (1960).

2007: Κυκλοφορεί από το Αμερικάνικο rock συγκρότημα The Killers η συλλογή τραγουδιών με τίτλο "Sawdust". Το άλμπουμ περιέχει ξαναηχογραφημένα B-sides, σπάνιες εκτελέσεις τραγουδιών του συγκροτήματος, διασκευές και remixes. Μεταξύ των τραγουδιών του άλμπουμ βρίσκεται η διασκευή στο τραγούδι των Joy Division "Shadowplay" αλλά και ένα νέο τραγούδι με τον τίτλο "Tranquilize" το οποίο ερμηνεύουν παρέα με τον Lou Reed. Το άλμπουμ θα κάνει ντεμπούτο στην δωδέκατη θέση του Billboard, πουλώντας μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πάνω από ογδόντα χιλιάδες αντίτυπα. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα παγκοσμίως ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου