Translate this page

Σαν σημερα | 21 Φεβρουαριου


1933: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστας Nina Simone (Eunice Kathleen Waymon 1933-2003) γεννήθηκε στο Τράιον της Βόρειας Καρολίνας. Θεωρείται μία από τις μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες της jazz, blues και soul. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε και ως “η Μεγάλη Ιέρεια της Soul“. Η ερμηνεία της ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μιας και προσέγγιζε τα τραγούδια με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως επηρεάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από το έργο της, όπως οι John Lennon, Cat Stevens, Peter Gabriel, Mary J. Blige, Lauryn Hill, Alicia Keys κ.α. Ηχογράφησε πάνω από σαράντα άλμπουμ και τη θυμόμαστε από τραγούδια όπως τα “My Baby Just Cares for Me“, “Feeling Good“, “Sinnerman“, “I Put a Spell on You“, “Don’t Let Me Be Misunderstood” κ.α. Αρκετά από αυτά διασκευάστηκαν ή τραγουδήθηκαν από τους Aretha Franklin, Janis Joplin, Marilyn Manson, David Bowie, The Animals, Muse κ.α.

1970: Οι Simon & Garfunkel βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι “Bridge Over Troubled Water“.

1982: Ο Αμερικανός DJ και καλλιτεχνικός ατζέντης Murray The K (Murray Kaufman 1922-1982) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, μια εβδομάδα μετά τα γενέθλια του, από καρκίνο. Τη δεκαετία του ’60, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλής ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Νέας Υόρκης. Υποστήριξε φανατικά τους The Beatles μέσα από τις εκπομπές του και συχνά αναφερόταν στον εαυτό του ως “The Fifth Beatle“. Ήταν επίσης μεγάλος θαυμαστής του Bob Dylan. Σε μια συναυλία που χρειάστηκε να τον προσφωνήσει είχε πει: “Δεν είναι rock, δεν είναι folk, είναι κάτι καινούριο που λέγεται Dylan“.

1986: Οι The Dead Kennedys δίνουν την τελευταία τους συναυλία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η συνεχόμενη υποχώρηση της punk μουσικής και η άνθιση της thrash metal ήταν ένας από τους λόγους που απογοητευμένοι πήραν την απόφαση να διαλυθούν. Συνέχισαν να γράφουν τραγούδια όπως το “Anarchy For Sale” εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα τους για την πτώση της punk rock.

2005: Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ του alternative rock συγκροτήματος Doves με τίτλο “Some Cities“. Δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του θα ανέβει στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart. Αργότερα κυκλοφόρησε και σε special edition με DVD και ένα ντοκιμαντέρ με υλικό από την δημιουργία του άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Black and White Town“, “Snowden“, “Sky Starts Falling” κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου