Translate this page

Σαν σημερα | 17 Νοεμβριου


1944: Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gene Clark (Harold Eugene Clark 1944-1991) γεννήθηκε στο Τιπτον του Μιζούρι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Byrds όπου συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα και κάποια από τα κλασικά τους τραγούδια φέρουν και το όνομα του, όπως τα "All I Really Want to Do", "Set You Free This Time", "Here Without You" κ.α. Το 1991 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών των γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame.

1946: Ο Βρετανός μουσικός Martin Barre (Martin Lancelot Barre) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής σαν βασικός κιθαρίστας του rock συγκροτήματος Jethro Tull. Οι κιθάρες του ακούγονται σε όλα τα άλμπουμ του γκρουπ εκτός του "This Was". Το 2007 το σόλο του στο τραγούδι "Aqualung" ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Guitar Player ένα από τα καλύτερα σόλο όλων των εποχών. Από το 1990 έχει κυκλοφορήσει τέσσερα σόλο άλμπουμ.

1966: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) γεννήθηκε στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Είναι γιος του τραγουδιστή Tim Buckley. Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε όσο ήταν στη ζωή, είχε τον τίτλο "Grace" (1994) και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Buckley ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Αμερικάνικης rock μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια του: "Grace", "Last Goodbye", "Hallelujah" κ.α.

1978: Οι Led Zeppelin ηχογραφούν μέρος του τραγουδιού με τίτλο "All My Love". Θα κυκλοφορήσει σαν single στις 15 Αυγούστου του 1979. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ τους "In Through the Out Door".

1980: Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon με τίτλο "Double Fantasy". Στην αρχή το άλμπουμ δεν θα σημειώσει επιτυχία. Τρεις εβδομάδες αργότερα ο Lennon δολοφονείται και οι πωλήσεις απογειώνονται. Ένα αντίτυπο υπογεγραμμένο από το "σκαθάρι" λίγες ώρες μετά τον θάνατο του θα πουληθεί στην τιμή των 525 χιλιάδων δολαρίων...

2003: Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της country Don Gibson (Donald Eugene Gibson 1928-2003) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στο Νάσβιλ του Τενεσί από φυσικά αίτια. Το τραγούδι του "I Can't Stop Loving You" έχει ηχογραφηθεί από καλλιτέχνες όπως Ray Charles, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Jerry Lee Lewis, Van Morrison κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Nashville Songwriters Hall of Fame το 1973 και Country Music Hall of Fame το 2001. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του, τα "Sweet Dreams" και "Oh, Lonesome Me".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου