Translate this page

Σαν σημερα | 2 Νοεμβριου


1944: Ο κιμπορντίστας Keith Emerson (Keith Noel Emerson) γεννήθηκε στο Τόνμορντεν της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη καριέρα του με συγκροτήματα όπως  The T-Bones, και V.I.P.s. και συνέχισε με τους Emerson, Lake and Palmer. Μετά τη διάλυσή του γκρουπ το 1979 συνέχισαν με την ονομασία Emerson, Lake & Powell για να επανενωθούν με την αρχική τους ονομασία στις αρχές της δεκαετίας του '90.

1961: Η Καναδέζα τραγουδίστρια k.d. lang (Kathryn Dawn Lang) γεννήθηκε στο Κόνσορτ της Αλμπέρτα του Καναδά. Έγινε δημοφιλής όταν άρχισε να περιοδεύει με τον Roy Orbison σαν δεύτερη τραγουδίστρια. Το 1989 κέρδισαν μαζί το βραβείο Grammy "Best Country Collaboration with Vocals" για το ντουέτο στο τραγούδι "Crying" και για το άλμπουμ της "Absolute Torch and Twang" κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Female Country Vocal Performance". Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1992 όταν το τραγούδι "Constant Craving" γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και της χάρισε ακόμη ένα Grammy, το "Best Female Pop Vocal Performance". Στη μέχρι τώρα καριέρα της έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Tony Bennett, Elton John, Anne Murray κ.α.

1967: Οι The Beatles ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις  του τραγουδιού "Hello, Goodbye". Είναι μέρος του άλμπουμ "Magical Mistery Tour" και γράφτηκε από τον Paul McCartney. Θα ανέβει στο Νο1 σε Αγγλία και Αμερική.

1978: Οι The Police κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Outlandos d'Amour". Ηχογραφήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 1978 στα Surrey Sound Studios. Αρχικά τα τραγούδια "Roxanne" και "Can't Stand Losing You" ήταν στην μαύρη λίστα του BBC. Το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο για το εξώφυλλο του single που έδειχνε έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Next to You" και "So Lonely".

1985: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Stevie Wonder με το τραγούδι "Part-Time Lover". Είναι μέρος του άλμπουμ "In Square Circle" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1985. Το 1986 θα προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Male Pop Vocal Performance".

1991: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Mort Shuman (Mortimer Shuman 1936-1991) απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας από την ασθένεια του καρκίνου. Τα τραγούδια που έγραψε, τραγουδήθηκαν από δημοφιλής καλλιτέχνες όπως Elvis Presley ("Little Sister", "Viva Las Vegas"), The Drifters ("Save the Last Dance for Me") κ.α. Έγραψε και τραγούδησε επίσης στα γαλλικά, τραγούδια όπως τα "Allo Papa Tango Charlie", "Sha Mi Sha", "Le Lac Majeur" κ.α. που έγιναν μεγάλες επιτυχίες στη Γαλλία.

2003: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι R.E.M. με την συλλογή τραγουδιών "In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003". Κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου του 2003 και περιέχει μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος από τα άλμπουμ τους "Green" (1988), "Out of Time" (1991), "Automatic for the People" (1992), "Monster" (1994), "New Adventures in Hi-Fi" (1996), "Up" (1998) και "Reveal" (2001) καθώς και δύο νέες ηχογραφήσεις και δύο τραγούδια από soundtrack ταινιών. Περιέχει μεταξύ άλλων τα τραγούδια "Man on the Moon", "The Great Beyond", "What's the Frequency, Kenneth?", "Losing My Religion", "Everybody Hurts" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου