Translate this page

Σαν σημερα | 22 Νοεμβριου


1946: Ο Τζαμαϊκανός μπασίστας και τραγουδοποιός Aston Barrett (Aston Francis Barrett) γεννήθηκε Κίνγκστον της Τζαμάικα. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με τον Bob Marley και τους The Wailers.

1947: Ο Βρετανός κιθαρίστας, μέλος του rock συγκροτήματος Foghat, Rod Price (Roderick Michael Price 1947-2005) γεννήθηκε στο Willesden του Βόρειου Λονδίνου. Ήταν γνωστός ως “the Magician of Slide” και “Slide King of Rock And Roll” λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας του στην τεχνική slide στην κιθάρα.

1950: Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής και ηθοποιός Steven Van Zandt (Steven Lento), γνωστός και ως Little Steven, γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Υπήρξε συμπαραγωγός στα άλμπουμ του Bruce Springsteen “Darkness on the Edge of Town“, “The River” και “Born in the U.S.A.“. Για χρόνια είναι μέλος της μπάντας του Springsteen, E Street Band. Συμμετείχε στην Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά “The Sopranos“.

1950: Η Αμερικανίδα μουσικός και τραγουδοποιός Tina Weymouth (Martina Michèle Weymouth) γεννήθηκε στο Κορονάντο της Καλιφόρνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μπασίστρια του συγκροτήματος Talking Heads. Επίσης έκανε την παραγωγή στο άλμπουμ των Happy Mondays, “Yes Please!“.

1997: Ο Αυστραλός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Michael Hutchence (Michael Kelland John Hutchence 1960-1997) βρέθηκε νεκρός στην σουίτα του στο πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου Ritz Carlton, στο Double Bay της Αυστραλίας. Αυτοκτόνησε δι΄ απαγχονισμού σε ηλικία 37 ετών. Υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος INXS και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίας ’80 και ’90, με τραγούδια όπως τα “New Sensation“, “Need You Tonight“, “Never Tear Us Apart“, “Mystify“, “Suicide Blonde” κ.α. Ο Hutchence ήταν συνδημιουργός σχεδόν σε όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος. Μαζί με το συγκρότημα είχε κερδίσει επτά ARIA Awards, πέντε MTV Video Music Awards και είχε προταθεί δύο φορές για Grammy Awards. Το 1991 τιμήθηκαν με το Brit Award, “Best International Group“.

1963: Οι The Beatles κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “With the Beatles“. Ηχογραφήθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, “Please Please Me“, από τις 18 Ιουλίου έως τις 23 Οκτωβρίου του 1963. Περιέχει τα τραγούδια: “All My Loving“, “Don’t Bother Me” κ.α.

1968: Την ίδια ημέρα πέντε χρόνια αργότερα, οι The Beatles κυκλοφορούν ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ τους το “The Beatles” γνωστό και ως “The White Album“. Ηχογραφήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Οκτωβρίου του 1968 στα στούντιο Abbey Road και Trident του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Back in the U.S.S.R.“, “While My Guitar Gently Weeps“, “Helter Skelter“, “Revolution 1” κ.α.

1971: Στη κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Isaac Hayes και το θέμα της ταινίας “Shaft“. Το 1972 θα χαρίσει στον Hayes το βραβείο Όσκαρ“Best Original Song“. Είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο.

1975: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι “That’s the Way (I Like It)” του συγκροτήματος KC & the Sunshine Band. Είναι μέρος του δεύτερου και ομώνυμου άλμπουμ τους.

1980: Οι Abba βρίσκονται για έκτη φορά στην καριέρα τους στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart, αυτή τη φορά με το άλμπουμ τους “Super Trouper“. Περιέχει την μεγάλη επιτυχία “The Winner Takes It All“.

1988: Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το διπλό live άλμπουμ τους με τίτλο “Delicate Sound of Thunder“. Ηχογραφήθηκε από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου του 1988 κατά την διάρκεια των παραστάσεων στο Nassau Coliseum του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Περιέχει τραγούδια όπως τα “Shine On You Crazy Diamond“, “Comfortably Numb“, “One of These Days“, “Wish You Were Here“, “Us and Them” κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου