Translate this page

Σαν σημερα | 24 Νοεμβριου


1962: Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος των The Stone Roses, John Squire (John Thomas Squire) γεννήθηκε στο Μπρόουντχιθ της Αγγλίας. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1996, δημιούργησε τους The Seahorses. Το 2007 ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την μουσική για να αφιερωθεί στην ζωγραφική. Τον Οκτώβριο του 2011 ανακοινώθηκε η επανένωση των The Stone Roses.

1985: Ο Αμερικανός πρωτοπόρος της rock 'n' roll μουσικής Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner, Jr. 1911-1985) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Ινγκλγουντ της Καλιφόρνια από καρδιακή προσβολή. Επηρέασε καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley και Little Richard. Αποκαλείται και "the Boss of the Blues". Πολλοί θεωρούν πως χωρίς την παρουσία του δεν θα είχε συμβεί τίποτε στην rock 'n' roll μουσική. Το 1954 σκαρφάλωσε στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Shake, Rattle and Roll". Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1991: Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Freddie Mercury (Farrokh Bulsara 1946-1991) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών στο Κένσινγκτον του Λονδίνου από επιπλοκές της ασθένειας του AIDS. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό rock συγκρότημα Queen. Έγραψε δέκα από τις δεκαεπτά μεγάλες επιτυχίες τους, μεταξύ αυτών τα "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" και "Killer Queen". Το 2001 το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame. Θεωρούνται από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα, με πωλήσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα τριακόσια εκατομμύρια άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια τους: "We Will Rock You", "Another One Bites the Dust", "I Want to Break Free", "A Kind of Magic", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" κ.α. Ο Freddie Mercury θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

1993: Ο μεγάλος Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert Collins (1932-1993) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο Λας Βέγκας της Νεβάδα από την ασθένεια του καρκίνου. Αποκαλείται και "the Master of the Telecaster". Επηρέασε πολλούς κιθαρίστες όπως Ronnie Wood, Jimmy Page, Robert Cray, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, B.B. King, Larry Carlton και Eric Clapton.

1984: Στις πρώτες θέσεις του Billboard 200 βρίσκονται τρία πολύ δημοφιλή άλμπουμ. Στην κορυφή το "Purple Rain" των Prince and The Revolution και ακολουθούν ο Bruce Springsteen με το "Born in the U.S.A." και η Tina Turner με το "Private Dancer".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου