Translate this page

Σαν σημερα | 8 Οκτωβριου



1930: Ένας από τους σημαντικότερους Ιάπωνες συνθέτες του εικοστού αιώνα, ο Toru Takemitsu (1930-1996) γεννήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία το 1957 με τη κυκλοφορία του άλμπουμ του "Requiem For Strings". Υπήρξε μέλος των American Institude of Arts and Letters από το 1985, την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο Γαλλικό Ordre des Arts et des Lettres και Academic des Beaux-Arts το 1996.

1948: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004) γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Υπήρξε κιθαρίστας του punk rock συγκροτήματος Ramones. Το 2002 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "I Wanna Be Sedated", "Needles and Pins", "Somebody Put Something in My Drink", "Pet Sematary" κ.α.

1966: Ο ντράμερ των Cream, Ginger Baker, καταρρέει στην σκηνή ύστερα από σόλο είκοσι λεπτών σε συναυλία του συγκροτήματος στο Σάσσεξ της Αγγλίας. Ο Baker ήταν άρρωστος από τον ιό της γρίπης και το σόλο εξάντλησε τελείως τον οργανισμό του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

1980: Οι Talking Heads κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Remain in Light". Την παραγωγή έκανε ο Brian Eno. Ανέβηκε μέχρι την 19η θέση του Billboard 200 και στην 21η θέση των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born Under Punches (The Heat Goes On)", "Once in a Lifetime" κ.α.

1988: Για τρίτη και τελευταία εβδομάδα, οι Guns N' Roses βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ τους "Appetite For Destruction". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει 14 μήνες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α.

1996: Ο πρώην ντράμερ των The Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin δηλώνει ένοχος στις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει σχέση με τον θάνατο του κιμπορντίστα του συγκροτήματος Jonathan Melvoin, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 12 Ιουλίου από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ο Chamberlin ήταν παρόν αλλά δεν κατάφερε να τον επαναφέρει. Οι δυο μουσικοί έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών αρκετά συχνά. Το δικαστήριο διέταξε τον Chamberlin να νοσηλευτεί σε κλινική αποτοξίνωσης. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να περάσει τους επόμενους μήνες στη φυλακή...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου