Translate this page

Σαν σημερα | 12 Φεβρουαριου


1939: Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Ray Manzarek (Raymond Daniel Manzarek, Jr.) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Είναι τα θαυματουργά χέρια πίσω από τα πλήκτρα του συγκροτήματος The Doors. Γνωρίστηκε με τον Jim Morrison την εποχή που ήταν σπουδαστές στο πανεπιστήμιο UCLA των ΗΠΑ. Δημιούργησαν μαζί τους The Doors και μετά τον θάνατο του Morrison (1973) συνέχισε αλλάζοντας το όνομα σε The Doors of the 21st Century, στη συνέχεια σε Riders on The Storm και τελικά Manzarek-Krieger. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: “Break on Through (To the Other Side)“, “Light My Fire“, “People Are Strange“, “Love Me Two Times“, “Hello, I Love You“, “Touch Me“, “Riders on the Storm” κ.α.

1954: Γεννήθηκε στην Αθήνα ο Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Τζίμης Πανούσης. Χαρακτηρίζεται για την καυστική σάτιρα και το αθυρόστομο λόγο του. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 σχηματίζει τις Μουσικές Ταξιαρχίες και μέχρι το 1985 θα κυκλοφορήσει μαζί τους πέντε άλμπουμ. Από το 1986 ακολουθεί σόλο καριέρα και ηχογραφεί εννέα άλμπουμ. Έχει επίσης στο βιογραφικό του επτά βιβλία. Δημοφιλή τραγούδια του “Disco Tsoutsouni“, “Κάγκελα Παντού“, “Μεταμοντέρνο“, “Νεοέλληνας“, “Σουζάνα“, “Φασμπίντερ και ξερό Ψωμί“, “Ένα Τραγούδι για το Χειμώνα” κ.α.

1968: Ο Jimi Hendrix γυρίζει στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον όπου σπούδασε μέχρι τα δεκατέσσερα του χρόνια και δίνει μια δωρεάν παράσταση για τους μαθητές του σχολείου Garfield High School. Τον υποδέχεται ο δήμαρχος, ο οποίος του δίνει το κλειδί της πόλης. Ο Hendrix είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του για να γίνει μουσικός. Μια επιτροπή από το σχολείο του δίνει τιμητικό δίπλωμα αποφοίτησης.

1977: Οι The Police ηχογραφούν το πρώτο τους single με τίτλο “Fall Out“. Επίσημα θα κυκλοφορήσει το Μάιο του 1977 και θα επανακυκλοφορήσει το 1979. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα άλμπουμ των The Police παρά μόνο στην κασετίνα “Message in a Box: The Complete Recordings” και στο live άλμπουμ τους “The Police Live!“.

2000: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Screamin’ Jay Hawkins (Jalacy Hawkins 1929-2000) απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών σε προάστιο του Παρισιού μετά από εγχείρηση που του είχε γίνει για ανεύρυσμα. Ήταν γνωστός κυρίως για την δυνατή φωνή του, τις άγριες θεατρικές εκτελέσεις των τραγουδιών και τα μακάβρια σκηνικά και αξεσουάρ που χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις του. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι “I Put a Spell on You” το 1956, το οποίο γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame “The 500 Songs that Shaped Rock and Roll“. Παρόλο που δεν γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με τα τραγούδια που ηχογράφησε, το τραγούδι αυτό του εξασφάλισε μια “σταθερή” καριέρα για πολλά χρόνια.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου