Translate this page

Σαν σημερα | 17 Φεβρουαριου


1966: Η Nancy Sinatra βρίσκεται στο Νο1 των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι του Lee Hazlewood, “These Boots Are Made For Walking“. Στον πόλεμο του Βιετνάμ οι στρατιώτες το τραγουδούσαν συχνά την ώρα που έκαναν πορεία. Χρησιμοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη Stanley Kubrick για της ανάγκες του soundtrack “Full Metal Jacket“.

1972: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Billie Joe Armstrong γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Green Day. Το 1987 μαζί με τον Mike Dirnt δημιούργησαν το συγκρότημα και λίγο αργότερα το 1990 ενσωματώθηκε και ο Tré Cool. Ο πατέρας του εργαζόταν σαν jazz μουσικός αλλά και σαν οδηγός φορτηγού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των έξι παιδιών του. Απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 1982 όταν ο Armstrong ήταν μόλις δέκα ετών και το τραγούδι “Wake Me Up When September Ends” είναι αφιερωμένο σε εκείνον. Οι Green Day έχουν κυκλοφορήσει συνολικά έντεκα στούντιο άλμπουμ και έχουν κερδίσει τρία American Music Awards, έξι Billboard Music Awards, τέσσερα Grammy Awards κ.α. Μόνο στην Αμερική οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν τα είκοσι πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Παράλληλα συμμετέχει επίσης ως τραγουδιστής και κιθαρίστας στα συγκροτήματα Pinhead Gunpowder, The Network και Foxboro Hot Tubs.

1975: Κυκλοφορεί το άλμπουμ-περιπέτεια του John Lennon με τίτλο “Rock ‘n’ Roll“. Ο αρχικός τίτλος του άλμπουμ ήταν “Oldies But Moldies” και οι ηχογραφήσεις είχαν αρχίσει το 1973 με παραγωγό τον Phil Spector. Στο στούντιο είχαν γίνει διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Μια μέρα, ο Spector μπήκε στο στούντιο ντυμένος χειρουργός και πυροβόλησε στο ταβάνι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα αυτιά του Lennon. Αργότερα ο Spector άρπαξε τις ταινίες ηχογράφησης και εξαφανίστηκε για αρκετούς μήνες. Το αυτοκινητιστικό ατύχημα του παραγωγού το Μάρτιο του 1974, δεν επέτρεψε τελικά την συνεργασία τους. Ο Lennon συνέχισε το άλμπουμ και τρεις ημέρες πριν την κυκλοφορία του, η εταιρεία του Morris Levy, Adam VIII, άρχισε να πουλάει ένα άλμπουμ με τον τίτλο “ROOTS: John Lennon Sings The Great Rock & Roll Hits“, το οποίο περιείχε τα τραγούδια του άλμπουμ “Rock ‘n’ Roll” σε πρόχειρες εκτελέσεις, μέσω τηλεπωλήσεων… Με παρέμβαση της Apple/EMI, ο δίσκος αποσύρθηκε. Μετά από όλη αυτή τη περιπέτεια ο δίσκος κυκλοφόρησε κανονικά.

1982: Ο Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της jazz Thelonious Monk (Thelonious Sphere Monk 1917-1982) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Ινγκλγουντ του Νιού Τζέρσι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Από πολλούς θεωρείται ο ιδρυτής της Bebop Jazz. Έχει συνθέσει κλασικά τραγούδια όπως τα “Round Midnight“, “Blue Monk” και “Straight, No Chaser“. Είναι ένας από τους πολύ λίγους jazz μουσικούς που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Times.

2001: Οι Manic Street Preachers γίνονται το πρώτο δυτικό συγκρότημα που παίζει στη Κούβα, δίνοντας συναυλία στο Karl Marx Stadium της Αβάνας. Στην συναυλία γνωρίζονται με τον Fidel Castro. Λίγο αργότερα κυκλοφορεί το DVD με τίτλο “Louder than War“.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου