Translate this page

Σαν σημερα | 4 Φεβρουαριου


1948: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Alice Cooper (Vincent Damon Furnier) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Στην σαραντάχρονη καριέρα του έχει δύο χρυσά και έξι πλατινένια άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Παρά την μεγάλη του επιτυχία μόνο ένα άλμπουμ του, το “Billion Dollar Babies” (1973), έχει φτάσει στο Νο1 των Αμερικάνικων charts. Τα ονόματα των μελών της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος Alice Cooper γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame στις 14 Μαρτίου του 2011 στην 26η τελετή.

1975: Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μαέστρος της jazz και blues Louis Jordan (1908-1975) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια μετά από καρδιακή προσβολή. Είναι γνωστός και ως The King of the Jukebox. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’30, συμμετέχοντας σε μεγάλες swing jazz μπάντες και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες ’40 και ’50. Μαζί με τους Duke Ellington και Count Basie, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής του. Τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Bing Crosby, Ella Fitzgerald και Louis Armstrong. Δημοφιλή τραγούδια του: “Ration Blues“, “Is You Is or Is You Ain’t My Baby“, “Caldonia“, “Let The Good Times Roll” κ.α.

1967: Το άλμπουμ των The Rolling Stones με τίτλο “Between the Buttons” ανεβαίνει στην τρίτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Είναι το πέμπτο τους στούντιο άλμπουμ που κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία και το έβδομο για τις ΗΠΑ. Στην Αμερική, στο Billboard, θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση. Το άλμπουμ είχε κάποιες διαφορές στις δύο του εκδόσεις… Η Βρετανική έκδοση η οποία κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου του 1967, κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο με το single “Let’s Spend the Night Together” με b-side το “Ruby Tuesday“. Ενώ στην Αμερικάνικη έκδοση η οποία κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου του 1967, τα δύο αυτά τραγούδια είναι μέρος του άλμπουμ. Όλα τα τραγούδια γράφτηκαν από τους Mick Jagger και Keith Richards. Τον Αύγουστο του 2002 και οι δυο εκδόσεις του άλμπουμ επανακυκλοφόρησαν επεξεργασμένες ψηφιακά.

1977: Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Fleetwood Mac με τίτλο “Rumours“. Είναι το δωδέκατο από τα δέκα οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα. Θα ανέβει και θα παραμένει στην κορυφή του Billboard 200 συνολικά για τριάντα μία εβδομάδες. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο “Album of the Year“. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας. Δημοφιλέστερα τραγούδια του άλμπουμ: “Go Your Own Way“, “Don’t Stop“, “Dreams” κ.α.

1989: Οι Guns N’ Roses βρίσκονται στο Billboard 200 με δύο άλμπουμ. Στην δεύτερη θέση με το “Appetite For Destruction” και στην πέμπτη με το “G N R Lies“. Στην Νο1 θέση βρίσκεται ο Bobby Brown και το άλμπουμ “Don’t Be Cruel“.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου