Translate this page

Σαν σημερα | 5 Οκτωβριου


1943: Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Miller γεννήθηκε στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The Marksmen και το 1962, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Wisconsin–Madison, δημιούργησε τους The Ardells. Μετά την αποφοίτηση του μετακόμισε στο Σικάγο του Ιλινόις όπου άρχισε να παίζει δίπλα σε θρύλους της blues όπως Paul Butterfield, Muddy Waters, Howlin' Wolf και Buddy Guy. Το 1967 δημιούργησε τους Steve Miller Band και τα επόμενα χρόνια γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως "Fly Like An Eagle", "Rock'n Me", "Jet Airliner", "Jungle Love", "Abracadabra" κ.α.

1947: Ο Βρετανός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος AC/DC, Brian Johnson γεννήθηκε στο Dunston της Αγγλίας. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 σαν μέλος των συγκροτημάτων Gobi Desert Canoe Club, Fresh και The Jasper Hart Band. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο single με τον τίτλο "I Can't Forget You Now". Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των AC/DC Bon Scott το Μάρτιο του 1980, συμμετείχε σε οντισιόν του συγκροτήματος στο Λονδίνο και κέρδισε την θέση. Το 2003 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα εκατόν εξήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Back in Black", "For Those About to Rock (We Salute You)", "Thunderstruck" κ.α.

1954: Ο Ιρλανδός τραγουδιστής Bob Geldof (Robert Frederick Zenon Geldof) γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Boomtown Rats με τους οποίους γνώρισε επιτυχία το 1979 με το τραγούδι "I Don't Like Mondays". Το 1984 μαζί με τον Midge Ure έγραψε το πιο δημοφιλές σύγχρονο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Do They Know It's Christmas?", με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τριάμισι εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας του 1982 "Pink Floyd The Wall".

1959: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Mack the Knife" με την φωνή του Bobby Darin. Θα παραμείνει στο No 1 για έξι εβδομάδες. Η μουσική είναι του Kurt Weill ενώ τα λόγια του Bertolt Brecht, για την όπερα "The Threepenny" (Die Dreigroschenoper). Το τραγούδι μεταφράστηκε στα Αγγλικά το 1954 από τον Marc Blitzstein και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Louis Armstrong το 1956.

1992: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eddie Kendricks (Edward James Kendrick 1939-1992), βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος The Temptations, απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα από την ασθένεια του καρκίνου. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1960 έως και το 1971. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "The Way You Do The Things You Do", "Get Ready", "Just My Imagination" κ.α. Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου