Translate this page

Σαν σημερα | 4 Μαρτιου


1950: Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των ZZ Top, Billy Gibbons γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας. Λανθασμένα πολλές φορές σαν ημέρα γέννησης του αναφέρεται η 16η Δεκεμβρίου του 1949. Με την πρώτη του μπάντα, The Moving Sidewalks, άνοιγε τις συναυλίες των The Jimi Hendrix Experience στην πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Το 1969 δημιούργησε τους ZZ Top με τον Dusty Hill στα φωνητικά και το μπάσο και τον Frank Beard στα τύμπανα. Το 2004 το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος ZZ Top στο Rock and Roll Hall of Fame. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος: “Blue Jean Blues“, “Tush“, “La Grange“, “Gimme All Your Lovin’“, “Sharp Dressed Man” κ.α.

1951: Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Chris Rea (Christopher Anton Rea) γεννήθηκε στο Μίντλεσμπρο της Αγγλίας. Το όνομα του άρχισε να ακούγεται το 1978 μετά την επιτυχία του “Fool (If You Think It’s Over)“. Η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση ήταν το καλοκαίρι του 1985, όπου άνοιξε την συναυλία των Queen στο Slane Castle στην Ιρλανδία. Ακολούθησαν τραγούδια επιτυχίες όπως τα “All Summer Long“, “Josephine“, “On the Beach“, “Let’s Dance“, “The Road to Hell” κ.α.

1963: Ο Αμερικανός μπασίστας Jason Newsted (Jason Curtis Newsted) γεννήθηκε στο Μπατλ Κρικ του Μίσιγκαν. Υπήρξε μέλος των Metallica, παίρνοντας τη θέση του μπασίστα στο συγκρότημα το Σεπτέμβριο του 1986 μετά τον θάνατο του Cliff Burton. Τον Ιανουάριο του 2001 έφυγε από τους Metallica και ένα χρόνο αργότερα ενσωματώθηκε στο Καναδικό thrash metal συγκρότημα Voivod. Το 2003 αντικατέστησε τον Robert Trujillo στην μπάντα του Ozzy Osbourne, αλλά η συνεργασία δεν κράτησε πάνω από ένα χρόνο. Το 2006 τραυμάτισε τα χέρι του και μετά από ένα χρόνο αποχή επανήλθε στην ενεργό δράση.

1977: Οι The Rolling Stones ηχογραφούν σε ζωντανή εμφάνιση τους στο κλαμπ El Mocambo στο Τορόντο του Καναδά, το τελευταίο μέρος του άλμπουμ τους “Love You Live“. Οι ηχογραφήσεις είχαν αρχίσει το καλοκαίρι του 1975 όταν το συγκρότημα έκανε περιοδεία την Αμερική. Συνεχίστηκαν το 1976 στην Ευρώπη και ολοκληρώθηκαν στο Καναδά. Εκείνη τη βραδιά ηχογραφήθηκαν κλασικά rock ‘n’ roll τραγούδια όπως τα “Mannish Boy” (McDaniel/Morganfield/London) και “Little Red Rooster” (Willie Dixon). Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1977 και έφτασε μέχρι την τρίτη θέση των Βρετανικών Albums Chart και έως την πέμπτη στο Billboard. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Andy Warhol. Το άλμπουμ αυτό είναι αφιερωμένο στον μηχανικό ήχου Keith Harwood, ο οποίος απεβίωσε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο πριν την κυκλοφορία του.

2003: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Evanescence, με τίτλο “Fallen“. Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Bring Me to Life“, “My Immortal“, “Going Under” κ.α. Το Φεβρουάριο του 2004 στην 46η τελετή απονομής των Grammy Awards θα κερδίσουν το βραβείο “Best New Artist” και για το τραγούδι “Bring Me To Life” το βραβείο “Best Hard Rock Performance“.

2019: Ο Keith Flint, τραγουδιστής τωμ Prodigy βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Brook Hill, του North End στη Βρετανία, σε ηλικία 49 ετών.Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος των Prodigy ‎Liam Howlett‎ με ανάρτηση του στο instagram ανέφερε πως ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.
Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 στο Ρέντμπριτζ του Λονδίνου και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Essex. Εκεί γνώρισε τον ‎Liam Howlett‎ σε ένα κλαμπ και έτσι γεννήθηκαν οι Prodigy. Αρχικά απλά χόρευε πάνω στη σκηνή μέχρι που τραγούδησε το Firestarter και έγινε μόνιμα ο βασικός τραγουδιστής της μπάντας. Ήταν ένας από τους κορυφαίους perfomer με εκπληκτική ενέργεια στη σκηνή που του άρεσε να οδηγεί τον εαυτό του στα άκρα.
Ο Keith Flint συγκλόνισε με το τραγούδι Firestarter το οποίο συμπεριλήφθηκε στον τρίτο δίσκο των Prodigy, The Fat of the Land, το 1997. Το τραγούδι κυκλοφόρησε και ως single, το οποίο ήταν το πρώτο από τον εν λόγω δίσκο. Το single κατέληξε να έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 1 των φινλανδικών, των βρετανικών και των νορβηγικών charts. Συνολικά μπήκε στην πρώτη δεκάδα 12 χωρών. Στo αμερικανικό Billboard Hot 100, έφτασε στο νούμερο 30.
Οι στίχοι του δημιούργησαν συζήτηση ότι προωθούν τη βία, συζητήσεις υπήρξαν και για το video clip. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, με το περιοδικό NME να το συμπεριλαμβάνει στον κατάλογό του με τα 150 Σπουδαιότερα Τραγούδια των τελευταίων 15 ετών, στην 52η θέση.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου