Translate this page

Σαν σημερα | 18 Μαρτιου


1941: Ο Αμερικανός R&B/soul τραγουδιστής και τραγουδοποιός Wilson Pickett (1941-2006) γεννήθηκε στο Πράτβιλ της Αλαμπάμα. Υπήρξε από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξέλιξη της soul μουσικής. Έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως τα “In The Midnight Hour“, “Mustang Sally” κ.α. Το 1991 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τα τραγούδια του ξανατραγουδήθηκαν από καλλιτέχνες όπως οι Led Zeppelin, Van Halen, The Rolling Stones, Bruce Springsteen κ.α.

1972: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Neil Young και το τραγούδι “Heart of Gold“. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ “Harvest” που κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου του 1972 και είναι το μόνο τραγούδι του Neil Young που έφτασε σε αυτήν τη θέση. Στα φωνητικά του τραγουδιού συμμετέχουν οι James Taylor και Linda Ronstadt. Σε δύο τραγούδια του άλμπουμ “Harvest” συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και στα φωνητικά του άλμπουμ συμμετέχουν επίσης οι David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash, Linda Ronstadt και James Taylor. Το άλμπουμ βρέθηκε στην κορυφή του Billboard όπου παρέμεινε για δυο εβδομάδες. Ήταν από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του 1972. Η επιτυχία του άλμπουμ βρήκε “απροετοίμαστο” τον αντι-σταρ Neil Young ο οποίος μετά την κυκλοφορία του, φρόντισε να απομακρυνθεί για λίγο από τα μουσικά δρώμενα.

1977: Το Βρετανικό punk συγκρότημα The Clash κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο “White Riot“, το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος “The Clash” που θα κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου. Παρόλο που το τραγούδι έφτασε μόνο μέχρι την 38η θέση των Βρετανικών Singles Chart, παρέμεινε εκεί για τριάντα τρεις εβδομάδες.

1994: Τέσσερα πιστόλια και εικοσιπέντε κουτιά σφαίρες κατασχέθηκαν από το σπίτι του τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain ύστερα από τηλεφώνημα στην αστυνομία της γυναίκας του Courtney Love, η  οποία φοβήθηκε μην αυτοκτονήσει… Ο Cobain εξήγησε στις αρχές πως δεν είχε καμία διάθεση να αυτοκτονήσει. Η αστυνομία κατέγραψε στην έκθεση της το συμβάν ως “βίαιη κατάσταση με φόβο αυτοκτονίας”.

2001: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του συγκροτήματος The Mamas and The Papas, John Phillips (John Edmund Andrew Phillips 1935-2001) γνωστός ως Papa John, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανεπάρκεια. Τη δεκαετία του ’60 γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα με τραγούδια όπως τα “California Dreamin’“, “Monday, Monday“, “I Saw Her Again” κ.α. Το 1998 το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame.

Ο Αμερικανός μουσικός του ροκ εντ ρολ, Chuck Berry βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του απο την αστυνομία σε ηλικία 90 ετών. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του είδους. Έγινε διάσημος για την ικανότητά του στο παίξιμο κιθάρας και κατατάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στην 6η θέση ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ενώ, από το ίδιο περιοδικό, κατατάχθηκε στην 5η θέση ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.
Ο Berry, ήταν το 4ο παιδί της οικογένειάς του, από τα 6 συνολικά. Ο πατέρας του ήταν ιερέας σε εκκλησία Βαπτιστών, ενώ η μητέρα του ήταν διευθύντρια σχολείου. Το 1944, ο Μπέρι συνελήφθη για ληστεία που διέπραξε στο Κάνσας Σίτι. Όταν αποφυλακίστηκε το 1947, στα 21α γενέθλιά του, παντρεύτηκε τη Θαμέτα Σαγκς και απέκτησε μια κόρη μαζί της. Ο Τσακ Μπέρι ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας τραγούδια των Νατ Κινγκ Κόουλ και Μάντι Γουώτερς. Τον Μάιο 1955, ο Μπέρι υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσες Ρέκορντς. Τον Ιούνιο 1956, ο Μπέρι βγάζει την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το Roll Over Beethoven, που φτάνει στο #29 των ΗΠΑ. Αργότερα, βγάζει της μεγαλύτερες επιτυχίες του School Days, Rock and Roll Music, Sweet Little Sixteen και Johnny B. Goode. Αργότερα, ο Τσακ Μπέρι μπήκε για 2η φορά στην φυλακή. Κατά τη δεκαετία του 1960, ο Μπέρι βγάζει πολλές επιτυχίες, που δεν σημειώνουν, ωστόσο, τόσο μεγάλη επιτυχία όσο τα προηγούμενα τραγούδια του. Τέλος, το 1986, ο Τσακ Μπέρι εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Ο τρόπος παιξίματός του ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, όπως τον Άνγκους Γιανγκ των AC/DC.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου