Translate this page

Σαν σημερα | 7 Μαρτιου


1943: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Chris White (Christopher Taylor White) γεννήθηκε στο Μπαρνέτ της Αγγλίας. Υπήρξε μπασίστας και τραγουδοποιός του rock συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60, The Zombies. Το 1964 γνώρισαν επιτυχία με το τραγούδι “She’s Not There” και ακολούθησαν τα “Tell Her No” και “Time of the Season“. Ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε και στήριξε τους Dire Straits στα πρώτα τους βήματα.

1952: Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Ernie Isley (Ernest Isley) των The Isley Brothers γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο. Αρχικά έπαιζε τύμπανα, συνέχισε σαν μπασίστας και τελικά ανακάλυψε την κιθάρα. Ήταν φίλος με τον Jimi Hendrix, ο οποίος έπαιζε κιθάρα για τους The Isley Brothers και τον φιλοξενούσαν σπίτι τους. Άρχισε να έχει ουσιαστικό ρόλο στο συγκρότημα μετά το 1973, με χαρακτηριστικά παιξίματα στην κιθάρα σε τραγούδια όπως τα “That Lady, Pt. 1 & 2“, “Summer Breeze“, “Live It Up” κ.α.

1985: Κυκλοφορεί το τραγούδι “We Are the World” από το supergroup USA for Africa. Το τραγούδι είναι μια δημιουργία των Michael Jackson και Lionel Richie και με παραγωγούς τους Quincy Jones και Michael Omartian. Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει πάλι στο ομότιτλο άλμπουμ το οποίο είχε ηχογραφηθεί με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αφρική. Τα μέλη του supergroup με την ονομασία USA for Africa (United Support of Artists for Africa) είναι πάνω από σαράντα καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Michael Jackson, Ray Charles, Bob Dylan, Bob Geldof, Cyndi Lauper, Willie Nelson, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Stevie Wonder κ.α.

2005: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του πολλά υποσχόμενου Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος Kaiser Chiefs, με τίτλο “Employment“. Στις 13 του μήνα θα βρεθεί στην τρίτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Το άλμπουμ θα πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα και θα βρεθεί τέταρτο στη Βρετανική λίστα με τα εμπορικά άλμπουμ του 2005. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Everyday I Love You Less and Less“, “I Predict a Riot“, “Modern Way” κ.α. Οι Nick Hodgson (ντραμς), Nick Baines (πλήκτρα) και Simon Rix (μπάσο) γνωρίστηκαν στο σχολείο σε ηλικία έντεκα ετών. Με τους Andrew White (κιθάρα) και Ricky Wilson (φωνή) συναντήθηκαν πολύ αργότερα, στο πανεπιστήμιο. Αρχικά σαν το συγκρότημα Parva δεν κατάφεραν και πολλά. Το 2003 “αποφάσισαν να το πάρουν στα σοβαρά” και ξεκίνησαν από την αρχή με καινούρια τραγούδια και καινούριο όνομα Kaiser Chiefs.

2006: Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της blues, ο Αφρικανός Ali Farka Touré (Ali Ibrahim Touré 1939-2006) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στο Μπαμάκο του Μάλι από καρκίνο των οστών. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μουσική της χώρας του, το Μάλι, η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με την blues.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου