Translate this page

Σαν σημερα | 19 Μαρτιου


1959: Ο Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός Terry Hall, βασικός τραγουδιστής των The Specials, γεννήθηκε στο Κόβεντρι της Αγγλίας. Μεγάλη του επιτυχία με το συγκρότημα, το τραγούδι “Ghost Town” το 1981. Υπήρξε επίσης μέλος των συγκροτημάτων Fun Boy Three, The Colourfield και Terry, Blair & Anouchka. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι David A. Stewart, Bananarama, The Lightning Seeds, Sinéad O’Connor, Stephen Duffy, Gorillaz, Damon Albarn, Tricky, Lily Allen, Nouvelle Vague κ.α.

1971: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι “Me and Bobby McGee” με την φωνή της Janis Joplin. Είχε τραγουδηθεί αρχικά από τον τραγουδιστή Roger Miller το 1969. Είναι μια δημιουργία των Kris Kristofferson και Fred Foster. Με το όνομα Bobby McGee ο Kristofferson αναφέρονταν σε γυναίκα, αλλά η Joplin άλλαξε τους στίχους και το γένος του ονόματος σε αρσενικό. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της τον Οκτώβριο του 1970 και είναι μέρος του άλμπουμ της με τίτλο “Pearl” το οποίο κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 1971, λίγους μήνες μετά το θάνατο της.

1971: Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull με τίτλο “Aqualung“. Ηχογραφήθηκε στα ολοκαίνουρια στούντιο της Island Records στο Λονδίνο από το Δεκέμβριο του 1970 έως το Φεβρουάριο του 1971. Είναι το τελευταίο άλμπουμ που συμμετείχε στα τύμπανα ο Clive Bunker. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Aqualung“, “Mother Goose“, “Locomotive Breath” κ.α.

1982: Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, βασικός κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, Randy Rhoads (Randall William Rhoads 1956-1982) απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών όταν το αεροπλάνο το οποίο οδηγούσε συνετρίβη στο Λίσμπουργκ της Φλόριντα. Κατά την διάρκεια της πτήσης, ο Rhoads προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία το λεωφορείο στο οποίο ταξίδευαν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ με αποτέλεσμα να χάσει το έλεγχο και αφού πρώτα συγκρούστηκε με την οροφή του πούλμαν συνετρίβη πάνω σε παρακείμενη κατοικία…

1990: Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Depeche Mode, με τίτλο “Violator“. Είναι το άλμπουμ που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς παγκοσμίως και έως σήμερα το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Ηχογραφήθηκε στα Logic Studios στο Μιλάνο της Ιταλίας και μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ στα Puk Studios στην Δανία. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον Martin Gore. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια: “Enjoy the Silence“, “Halo“, “World in My Eyes“, “Policy of Truth” καθώς και το “Personal Jesus” το οποίο ουσιαστικά είναι το πρώτο τραγούδι των Depeche Mode που η κιθάρα χρησιμοποιείται ως κυρίαρχο όργανο. Το άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “1001 Albums You Must Hear Before You Die“.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου