Translate this page

Σαν σημερα | 1 Αυγουστου


1942: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jerry Garcia (Jerome John Garcia 1942-1995) γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Grateful Dead. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

1959: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Joe Elliott (Joseph Thomas Elliott) γεννήθηκε στο Σέφιλντ του Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Def Leppard. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Freddie Mercury, Alice Cooper, Mick Ronson, Ian Hunter, David Bowie, Ronnie Wood κ.α. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του συγκροτήματος ξεπερνούν τα εξήντα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Pour Some Sugar on Me", "Hysteria", "Love Bites", "Rocket" κ.α.

1971: Πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο φιλανθρωπικές συναυλίες που διοργάνωσαν οι George Harrison και Ravi Shankar με τίτλο Concert for Bangladesh στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης για την ενίσχυση των προσφύγων του Ανατολικού Πακιστάν. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν είναι οι Bob Dylan, Eric Clapton, Billy Preston, Leon Russell, Badfinger, Ringo Starr, George Harrison και Ravi Shankar. Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει σαν άλμπουμ στο τέλος της χρονιάς.

2004: Οι Red Hot Chili Peppers βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart με το "Live at Hyde Park". Θα παραμείνουν στην κορυφή για δύο εβδομάδες. Είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα live άλμπουμ του συγκροτήματος. Ηχογραφήθηκε σε τρεις βραδιές στο Hyde Park του Λονδίνου και κυκλοφόρησε λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου του 2004. Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται οι γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος: "Can't Stop", "Scar Tissue", "By the Way", "Otherside", "The Zephyr Song", "Californication", "Under the Bridge" κ.α.

2007: Τα στρογγυλά γυαλιά "granny" που φορούσε ο John Lennon σε μια από τις τελευταίες συναυλίες της περιοδείας των The Beatles στην Ιαπωνία, αποκτήθηκαν σε δημοπρασία που είχε αρχίσει στις 14 Ιουλίου από Βρετανό συλλέκτη. Αν και το ποσό που δαπανήθηκε δεν ανακοινώθηκε, υπολογίζεται πως έφτασε το ένα εκατομμύριο λίρες. Εκείνη την εποχή λόγω της beatlemania, οι Beatles δεν μπορούσαν να βγουν από το ξενοδοχείο τους και η μοναδική καθημερινή παρέα τους ήταν ο φωτογράφος Bob Whitaker και ο μεταφραστής Junishi Yore. Λίγο πριν φύγουν και για να ευχαριστήσει ο Lennon τον Yore, του χάρισε τα γυαλιά του και εκείνος ένα σετ παραδοσιακές Ιαπωνέζικες χάλκινες κούπες. Ο Yore μετά το θάνατο του Lennon τον Δεκέμβριο του 1980, είχε βγάλει τους φακούς σαν ένδειξη θρήνους, κάτι το οποίο είναι μέρος της Ιαπωνικής παράδοσης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου