Translate this page

Σαν σημερα | 14 Αυγουστου


1941: Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Crosby (David Van Cortlandt Crosby) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Παράλληλα με την σόλο καριέρα του, σχημάτισε τα συγκροτήματα The Byrds, Crosby, Stills & Nash και CPR. Έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία λόγω της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά. Το 1982 έκανε εννέα μήνες φυλακή στο Τέξας για κατοχή ηρωίνης και κοκαΐνης και το 2004 δώδεκα μήνες για κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Το 1991 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame για την συνεργασία του με το συγκρότημα The Byrds.

1960: Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός Sarah Brightman γεννήθηκε στο Μπερκχάμστεντ της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα της σαν μέλος της θεατρικής ομάδας Hot Gossip και παράλληλα ηχογράφησε αρκετά pop τραγούδια. Το 1981 έκανε ντεμπούτο στο μιούζικαλ "Cats" όπου και γνώρισε τον συνθέτη Andrew Lloyd Webber, τον οποίο και παντρεύτηκε. Το 1986 πήρε μέρος στην παράσταση "The Phantom of the Opera" στον ρόλο της Christine Daaé. Μετά τον χωρισμό της με τον συνθέτη εγκατέλειψε το θέατρο και συνεργάστηκε τον παραγωγό Frank Peterson, κάνοντας στροφή στην καριέρα της προς το κλασικό τραγούδι. Έκανε ντουέτα με τον Andrea Bocelli ("Time to Say Goodbye"), Jose Carreras ("Amigos Para Siempre"), Liu Huan ("You and Me"). Άλλα δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "The Phantom of the Opera", "The Music of The Night" κ.α.

1965: Οι Sonny & Cher βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το "I Got You Babe". Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ τους "Look At Us" και είναι μια δημιουργία του Sonny Bono και του παραγωγού Phil Spector. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως Etta James, David Bowie & Marianne Faithfull, The Ramones, UB40 κ.α

1992: Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Williams (Anthony Williams 1928-1992) απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών στο ύπνο του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη από εμφύσημα. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του στο Αμερικάνικο R&B, soul και rock 'n' roll συγκρότημα The Platters από το 1950 έως το 1961 που αντικαταστάθηκε από τον Sonny Turner. Μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες '50 και '60 με τραγούδια όπως τα "Only You (and You Alone)", "The Great Pretender", "You'll Never Never Know" καθώς και ένα από τα πιο δημοφιλή με την φωνή του "Smoke Gets in Your Eyes" το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων single charts το 1959. Το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

2002: Ο τραγουδιστής του Αμερικανικού alternative metal συγκροτήματος Drowning Pool, Dave Williams (1972-2002) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 30 ετών στο λεωφορείο του συγκροτήματος κατά την διάρκεια περιοδείας τους στο Manassas της Βιρτζίνια. Ο τριαντάχρονος τραγουδιστής έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια. Είχε προλάβει να ερμηνεύσει ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ, "Bodies".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου