Translate this page

Σαν σημερα | 27 Αυγουστου


1956: Ο Βρετανός μουσικός Glen Matlock, μπασίστας των Sex Pistols, γεννήθηκε στο Πάντιγκτον του Λονδίνου. Έχει μερίδιο ευθύνης για πολλά τραγούδια του συγκροτήματος, μιας και θεωρείται το μουσικό μυαλό και ο Johnny Rotten το στιχουργικό. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1977.

1967: O μάνατζερ των Beatles, Brian Epstein (Brian Samuel Epstein 1934-1967) βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο σε ηλικία 32 ετών. Η νεκροψία έδειξε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Θεωρείται ένας από τους ανθρώπου; Που συνέβαλλαν στην επανάσταση της ποπ μουσικής. Είχε πληρώσει ο ίδιος το ντέμο με το οποίο τα σκαθάρια ξεκίνησαν την καριέρα τους και χωρίς τη δική του βοήθεια ίσως να μην είχαν την ίδια εξέλιξη. Ο Paul McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως αν κάποιος αξίζει να αποκαλείται το «πέμπτο σκαθάρι», αυτός είναι ο Epstein. Υπήρξε επίσης μάνατζερ και άλλων καλλιτεχνών όπως Gerry & The Pacemakers, Billy J. Kramer & The Dakotas, Cilla Black κ.α.

1971: Οι Pink Floyd τελειώνουν τις ηχογραφήσεις του έκτου στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Meddle". Είχε ξεκινήσει να ηχογραφείται τον Ιανουάριο στα AIR, Abbey Road και Morgan Studios του Λονδίνου. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και παρά τις όχι και τόσο καλές κριτικές, θα γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One of These Days", "Echoes" κ.α.

1990: Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Stevie Ray Vaughan (Stephen Ray Vaughan 1954-1990) βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 35 ετών όταν το ελικόπτερο που επέβαινε συνετρίβη σε λόφο του Ανατολικού Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, αμέσως μετά την απογείωση του. Ο Vaughan επέστρεφε από συναυλία που είχε δώσει παρέα με τους Eric Clapton και Robert Cray, την προηγούμενη ημέρα στο Alpine Valley Music Theatre. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους blues/rock κιθαρίστες και επιρροή για πολλούς μουσικούς όπως Joe Bonamassa, John Mayer, Robert Randolph, Kenny Wayne Shepherd, Colin James, Eric Johnson, Orianthi, John Petrucci κ.α.

1991: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του grunge συγκροτήματος από το Σιάτλ Pearl Jam, με τίτλο "Ten". Οι στίχοι όλων των τραγουδιών του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Eddie Vedder. Δε γνώρισε αμέσως επιτυχία αλλά μετά από ένα χρόνο περίπου από την κυκλοφορία του κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard 200. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τέσσερα τραγούδια, τα "Alive", "Even Flow", "Jeremy" και "Black". Το "Ten" έχει πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του συγκροτήματος.

1996: Οι Smashing Pumpkins ξεκινούν την πολυαναμενόμενη περιοδεία τους. Το συγκρότημα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τις συναυλίες εβδομάδες πριν αλλά η αντικατάσταση μελών της μπάντας, τους οδήγησε στην αναβολή τους. Στις 11 Ιουλίου απεβίωσε από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης ο κιμπορντίστας της μπάντας Jonathan Melvoin. Μαζί του στο δωμάτιο την βραδιά εκείνη ήταν ο ντράμερ Jimmy Chamberlin, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και λίγο αργότερα απολύθηκε από το συγκρότημα. Αντικαταστάθηκαν από τους Dennis Flemion και Matt Walker.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου