Translate this page

Σαν σημερα | 6 Αυγουστου


1963: Στα Columbia Studios της Νέας Υόρκης ο Bob Dylan ξεκινά τις ηχογραφήσεις του τρίτου του στούντιο άλμπουμ με τίτλο “The Times They Are A-Changin”. Με παραγωγό τον Tom Wilson, με τον οποίο συνεργάστηκαν στην παραγωγή του προηγούμενου άλμπουμ “The Freewheelin’ Bob Dylan” παρέα με τον John Hammond. Είναι το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή-τραγουδοποιού που περιέχει μόνο δικά του τραγούδια. Θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 1964. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “The Times They Are a-Changin’”, “With God on Our Side”, “When the Ship Comes In”, “The Lonesome Death of Hattie Carroll” κ.α.

1969: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Elliot Smith (Steven Paul Smith 1969-2003) γεννήθηκε στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Ξεκίνησε την καριέρα του και έγινε δημοφιλής στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και για χρόνια υπήρξε μέλος του rock συγκροτήματος Heatmiser. Το 1997 υπέγραψε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο με την DreamWorks Records. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν το τραγούδι του, “Miss Misery”, συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας “Good Will Hunting” και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ “Best Original Song”.

1970: Στο Shea Stadium της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται η φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία Festival for Peace. Είναι η δεύτερη από μια σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων για την ενίσχυση των θυμάτων πολέμου του Βιετνάμ. Η πρώτη, Winter Festival for Peace, είχε πραγματοποιηθεί το χειμώνα στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Η ημερομηνία όμως για την καλοκαιρινή συναυλία ήταν καταλυτική, διότι “έπεφτε” μαζί με την 25η επέτειο από την πρώτη χρήση ατομικού όπλου, όπου οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 6 Αυγούστου του 1945, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν ήταν οι Janis Joplin, Paul Simon, Creedence Clearwater Revival, Steppenwolf, The James Gang, Miles Davis, Johnny Winter, Herbie Hancock κ.α.

1988: Μετά από πολλές εβδομάδες στο Billboard 200, οι Guns N’ Roses σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση με το άλμπουμ “Appetite For Destruction”. Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει δεκαοκτώ φορές πλατινένιο, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα τριάντα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Welcome to the Jungle”, “Paradise City”, “Sweet Child o’ Mine” κ.α.

2004: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Rick James (James Ambrose Johnson, Jr. 1948-2004) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 56 ετών στο διαμέρισμα του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια. Στο αίμα του ανιχνεύτηκαν οι ουσίες alprazolam, diazepam, bupropion, citalopram, hydrocodone, digoxin, chlorpheniramine, methamphetamine και κοκαίνη. Ο James ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, είχε κάποτε δηλώσει πως για πέντε χρόνια ξόδευε επτά χιλιάδες δολάρια την εβδομάδα για ναρκωτικά. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μέλος του συγκροτήματος The Mynah Birds. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 εργάστηκε σαν τραγουδοποιός και παραγωγός στην Motown και συνεργάστηκε με τους Smokey Robinson and The Miracles. Το 1981 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του “Street Songs”, το οποίο περιείχε την μεγάλη του επιτυχία “Superfreak”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου