Translate this page

Σαν σημερα | 28 Φεβρουαριου


1942: Ο Βρετανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Rolling Stones, Brian Jones (Lewis Brian Hopkins Jones 1942-1969) γεννήθηκε στο Τσέλτενχαμ της Αγγλίας. Πειραματίστηκε με διάφορα μουσικά όργανα και μουσικά στυλ. Ερχόμενος στο Λονδίνο γνώρισε τους μουσικούς Alexis Korner, Paul Jones (Manfred Mann) και Jack Bruce (Cream) με τους οποίους έφτιαξε την πρώτη του μπάντα παίζοντας rhythm and blues. Το 1962 βάζει μια αγγελία στο περιοδικό Jazz News ψάχνοντας για μουσικούς. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Rolling Stones… Μετά την κυκλοφορία του “Let it Bleed” (1969), το συγκρότημα επρόκειτο να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αμερική. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Jones με ναρκωτικά και καταδίκες εις βάρος του, του ανακοινώθηκε πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει. Στις 8 Ιουνίου του 1969, οι Mick Jagger, Keith Richards και Charlie Watts του ανακοινώνουν την πρόθεση τους να τον αντικαταστήσουν. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει με δήλωση του πως φεύγει από την μπάντα. Αντικαταστήθηκε από τον εικοσάχρονο Mick Taylor. Ήταν από τους φανατικούς υποστηριχτές της φράσης “sex, drugs and rock ‘n’ roll“.

1985: Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Byron (David Garrick 1947-1985) απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών στο Ρέντινγκ της Αγγλίας λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας που είχε από χρόνιο αλκοολισμό. Υπήρξε τραγουδιστής και μέλος της δημιουργικής ομάδας του Βρετανικού συγκροτήματος Uriah Heep, από το 1969 έως το 1976. Ο Byron αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ γεγονός που ανάγκασε τον Ken Hensley, πιανίστα και τραγουδοποιό του γκρουπ να ζητήσει την απομάκρυνσή του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Gypsy“, “Lady in Black“, “July Morning“, “Easy Livin’” κ.α.

1970: Οι Led Zeppelin δίνουν συναυλία στην Δανία, με το ψευδώνυμο The Nobs. Ο λόγος που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το όνομα τους ήταν ότι τους απειλούσε με μήνυση η κληρονόμος της οικογένειας του εφευρέτη του αερόστατου Zeppelin (Ferdinand Von Zeppelin), Eva Von Zeppelin. “Προσπαθήσαμε να την καλμάρουμε δείχνοντας της ότι είμαστε καθώς πρέπει παιδιά. Δυστυχώς όμως, την στιγμή που έφευγε είδε το εξώφυλλο του άλμπουμ μας με το Zeppelin να εκρήγνυται και παραλίγο να εκραγεί κι εκείνη. Έτρεξα να κρυφτώ!” είχε πει ο Jimmy Page στο περιοδικό Melody Maker.

1983: Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Ιρλανδικού rock συγκροτήματος U2, με τίτλο “War“. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Windmill Lane Studios στο Δουβλίνο από το Μάιο έως και τον Αύγουστο του 1982, με παραγωγό τον Steve Lillywhite. Είναι άλμπουμ με έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που ανέβηκε στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart. Τον Ιανουάριο του 1983 κυκλοφόρησε το πρώτο single του άλμπουμ με τίτλο “New Year’s Day“. Το τραγούδι έφτασε στο top ten των Βρετανικών Singles Chart και είναι το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που μπήκε στο Billboard. Δεύτερη μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ είναι το τραγούδι “Sunday Bloody Sunday“.

2000: Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Αυστραλών AC/DC με τίτλο “Stiff Upper Lip“. Ηχογραφήθηκε στα The Warehouse Studio στο Βανκούβερ του Καναδά. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα “Stiff Upper Lip“, “Safe in New York City“, “Satellite Blues” κ.α. Έγινε πλατινένιο στην Αμερική με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου