Translate this page

Σαν σημερα | 12 Απριλιου


1940: Ο μεγαλος Αμερικανος πιανιστας και συνθετης της jazz Herbie Hancock (Herbert Jeffrey Hanckok) γεννηθηκε στο Σικαγο του Ιλινοις. Στην μακροχρονη πορεια του εχει κερδισει ενα βραβειο Οσκαρ για την μουσικη της ταινιας "Round Midnight" (1986) και δεκατεσσερα βραβεια Grammy. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι Miles Davis, Chick Corea, Jaco Pastorius, Carlos Santana, Annie Lennox, John Mayer κ.α. Θεωρειται ενας απο τους σημαντικοτερους jazz μουσικους του 20ου αιωνα.

1944: Ο Γερμανοκαναδος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και κιθαριστας John Kay (Joachim Fritz Krauledat) γεννηθηκε στη πολη Tilsit της Ανατολικης Πρωσιας της Γερμανιας. Εινια γνωστος για την συμμετοχη του στο rock συγκροτημα Steppenwolf. Μεγαλη εποιτυχια του συγκροτηματος το τραγουδι "Born to Be Wild".

1961: Στη τριτη τελετη απονομης των Grammy Awards για την δημιουργικη χρονια 1960, o Ray Charles Κερδιζει τεσσερα βραβεια. Τα "Best Vocal Performance Single Record of Track, Male", και "Best Performance by a Pop Single Artist" για το τραγουδι "Georgia on My Mind", το "Best Vocal Performance Album, Male" για το αλμπουμ "The Genius of Ray Charles" και το "Best Rhythm & Blues Performance" για το τραγουδι "Let the Good Times Roll". Το τραγουδι "Georgia on My Mind" γραφτηκε το 1930 απο τους Hoagy Carmichael (μουσικη) και Stuart Gorrell (στιχοι). Ειναι το επισημο τραγουδι της Αμερικανικης πολιτειας Τζορτζια απο το 1979. Ο Gorrell εγραψε τους στιχους για την αδελφη του του Hoacy, Georgia Carmichael. Ωστοσο οι στιχοι ειναι διφορουμενοι και ετσι δεν ειναι σαφες εαν αναφερονται στην πολιτεια η σε γυναικα με το ονομα "Georgia". O Ray Charles ηχογραφησε το τραγουδι το 1960 και ειναι μερος του αλμπουμ του "The Genius Hits the Road". O Charles δεν ηταν ο πρωτος που το ηχογραφησε, το τραγουδι εχει ερμηνευτει απο πολλους καλλιτεχνες οπως οι Louis Armstrong, Glenn Miller, Willie Nelson, Michaeo Bolton, Ella Fitzerald, James Brown,The Righteous Brothers, Billie Holiday, The Band, Tom Jones, Django Rienhardt, Jerry lee Lewis, Van Morrison, Coldplay κ.α.

1969: Κυκλοφορει απο τους Simon & Garfunkel το single "The Boxer". το τραγουδι εγραψε ο Paul Simon το 1968. Θα φτασει μεχρι την εβδομη θεση του Bilboard. Aργοτερα συμπεριληφθηκε στο αλμπουμ "Bridge over Troubled Water".

1971: Το τριτο αλμπουμ των Crosby, Stills & Nash και δευτερο σαν Crosby, Stills, Nash & Young, "Four Way Street", πιστοποιειται χρυσο απο την Recording Industry Association of America (RIAA) λιγες μερες μετα την κυκλοφορια του. Ειναι το πρωτο τους live αλμπουμ και κυκλοφορησε στις 7 Απριλιου του 1971.

2002: Ο Βρετανος τραγουδιστης και τραγουδοποιος Ozzy Osbourne κερδιζει το δικο του αστερι στο Hollywood Walk of Fame.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου