Translate this page

Σαν σημερα | 24 Απριλιου


1942: Η Αμερικανιδα ηθοποιος, τραγουδιστρια, τραγουδοποιος και σκηνοθετης Barbra Streisand (Barbara Joan Streisand) γεννηθηκε στο Μπρουκλιν της Νεας Υορκης. Κερδισε βραβειο Οσκαρ με των πρωτο της ρολο το 1969 στη ταινια "Fynny Girl" και απο τοτε εχει κερδισει ακομα ενα βραβειο απο την Ακαδημια, εννεα Grammy, τεσσεrα Emmy, ενα Special Tony Award, ενα Film Institute Award κ.α.
Το 1993 η εφημεριδα New York Times εγραψε: "Η Barbra Streizand εχει την καλλιτεχνικη βαρυτητα που μονο αλλος ενας Αμερικανος καλλιτεχνης εχει αποκτησει τον τελευταιο μισο αιωνα... ο Frank Sinatra". Δημοφιλη τραγουδια της: "Love Theme from 'A Star Is Born' (Evergreen)", "Woman in Love", "I Finaly Found Someone" κ.α. Εχει στο ενεργητικο της πανω απο πενηντα χρυσα και σαραντα τρια πλατινενια αλμπουμ. Θεωρειται απο τις πιο εμπορικες και πετυχημενες γυναικες entertainers.

1959: Οι The Drifters κυκλοφορουν το τραγουδι "There Goes My Baby". Ειναι το πρωτο τραγουδι της ευρυτερης rock που κατα την ηχογραφηση χρησιμοποιουνται πνευστα οργανα. Το τραγουδι ηχογραφηθηκε αργοτερα απο τους Ben E. King και Donna Summer.

1961: Στις ηχογραφησεις του Harry Belafonte για το αλμπουμ "Midnight Special" κανει την εμφανιση του ενας νεος μουσικος ο οποιος παιζει φυσαρμονικα. Το ονομα του Bob Dylan και η αμοιβη του... πενηντα δολαρια.

1965: Στην πρωτη θεση των Βρετανικων Singles Chart βρισκονται οι The Beatles με το τραγουδι "Ticket To Ride". Ηχογραφηθηκε στα Abeey Road Studios του Λονδινου στις 15 Φεβρουαριου του 1965 και θα ειναι μερος του αλμπουμ "Help!", το οποιο θα κυκλοφορησει στις 6 Αυγουστου του 1965.

1968: Ο Louis Armstrong βρισκεται στην κορυφη των Βρετανικων Singles Chart με το τραγουδι "What A Wonderful World". Ειναι μια δημιουργια των Bob Thiele και George David Weiss. Το τραγουδι τιμηθηκε με το Grammy Hall of Fame το 1999.

1968: Oι The Beatles αρνουνται να υπογραψουν στην δισκογραφικη τους εταιρεια Apple Records εναν σχετικα νεο καλλιτεχνη... Τον David Bowie.

1974: Ο Βρετανος τραγουδιστης και τραγουδοποιος David Bowie κυκλοφορει το αλμπουμ "Diamond Dogs". Ειναι ενα θεματικο αλμπουμ με τον Bowie να αποτυπωνει την θεματολογια του βιβλιου του George Orwell "Nineteen Eighty-Four" στα τραγουδια του. Το εξωφυλλο ειναι του Βελγου καλλιτεχνη Guy Peelaert, ο οποιος παρουσιαζει τον τραγουδιστη μισο ανθρωπο μισο σκυλο. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Rebel Rebel", "Diamond Dogs" κ.α.

1989: Ο Tom Petty κυκλοφορει το πρωτο του σολο στουντιο αλμπουμ, με τιτλο "Full Moon Fever". Θα γνωρισει μεγαλη εμπορικη επιτυχια φτανοντας μεχρι την πεμπτη θεση του Bilboard 200 και θα χαρακτηριστει πεντε φορες πλατινενιο στην Αμερικη. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "I Won't Back Down", "Free Fallin'" κ.α.

2003: Με ανακοινωση στην επισημη ιστοσελιδα της, η τραγουδιστρια Sinead O'Connor ενημερωνει τους θαυμαστες της πως αποσυρεται απο την ενεργο δραση για να ζησει μια φυσιολογικη ζωη.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου