Translate this page

Σαν σημερα | 30 Απριλιου


1896: O Αμερικανος blues και gospel τραγουδιστης και κιθαριστας Reverand Gary Davis (Gary Davis 1896-1972) γεννηθηκε στο Λορενς της Νοτιας Καρολινας. Ειναι γνωστος και ως Blind Gary Davis μιας και γεννηθηκε τυφλος. Υπηρξε επιρροη για πολλους καλλιτεχνες οπως οι Jorma Kaukoken, The Grateful Dead, Bob Dylan κ.α.

1964: Οι The Beatles λαμβανουν επιταγη εκατον σαραντα χιλιαδων δολαριων για την χρηση του ονοματος τους σε τσιχλοφουσκα που θα κυκλοφορησει συντομα στην αγορα.

1965: Οι The Rolling Stones βρισκονται στην κορυφη των Βρετανικων Albuns Chart με το αλμπουμ "The Rolling Stones No. 2". Το αλμπουμ κυκλοφορησε στις 15 Ιανουαριου του 1965 και περιεχει κυριως διασκευες γνωστων R&B τραγουδιων, οπως: "Everybody Need Somebody to Love", (Solomon Burke/Bert Berns/?Jerry Wexler), "Υοu Can't Catch Me (Chuck Berry), "Suzie-Q" (Dale Ηawkins/Stan Lewis/Eleanor Broadwater) κ.α.

1976: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Amanda Palmer γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια, πιανίστας και στιχουργός/συνθέτης των "Dresden Dolls". Είχε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα και είναι επίσης μέρος του δίδυμου "Evelyn Evelyn" και η βασική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός των "Amanda Palmer and the Grand Theft Orchestra". Μαζί με το συζυγό της Neil Gaiman έχουν κυκλοφορήσει την εξαιρετική ζωντανά ηχογραφημένη, συλλογή τραγουδιών ποιημάτων και ιστοριών, "An evening with Neil Gaiman & Amanda Palmer".

1977: Οι Led Zeppelin δημιουργουν ενα νεο παγκοσμιο ρεκορ συγκεντρωνοντας στο σταδιο Silverdome του Μιτσιγκαν 77.279 θεατες. Μεχρι εκεινη τη στιγμη το ρεκορ κατειχαν οι The Who με 75.962 θεατες.

1983: Ο Αμερικανος blues μουσικος, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Muddy Waters (McMinley Morganfield 1915-1983) απεβιωσε σε ηλικια 68 ετων στον υπνο του στο σπιτι του στο Γουεστμοντ του Ιλινοις απο καρδιακη ανεπαρκεια. Ο "πατερας των chicago blues" οπως ειναι γνωστος, αποτελεσε σημειο αναφορας και εμπνευση για πολλους μετεπειτα καλλιτεχνες της rhythm and blues και rock 'n' roll μουσικης οπως οι Chuck Berry, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin, AC/DC κ.α. Το 1980 το ονομα του γραφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame και το 1987 στο Rock and Roll Hall of Fame. Εχει κερδισει εξι βραβεια Grammy και το 1992 τιμηθηκε με το βραβειο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολικη του προσφορα στην μουσικη. Στην λιστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγουδια που διαμορφωσαν την rock 'n' roll, υπαρχουν τεσσερα τραγουδια του. Δημοφιλη τραγουδια του: "Rollin Stone", "Walkin Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working" κ.α.

1994: Στην πρωτη θεση του Bilboard 200 βρισκονται οι Pink Floyd με το αλμπουμ τους "Division Bell". Ειναι το δωδεκατο και τελευταιο αλμπουμ του συγκροτηματος και κυκλοφορησε στις 28 Μαρτιου του 1994.

1999: Ο ντραμερ και ιδρυτικο μελος του Σκωτζεζικου hard rock συγκροτηματος Nazareth, Darell Swett (Darrell Antony Sweet 1947-1999) απεβιωσε σε ηλικια 51 ετων στο Νιου Αλμπανι της Ιντιανα μετα απο καρδιακο επεισοδιο. Την στιγμη του θανατου του, το συγκροτημα μολις ειχε φτασει στο αμφιθεατρο του Νιου Αλμπανι οπου επροκειτο να δωσει την πρωτη συναυλια του δευτερου σκελους της Αμερικανικης περιοδειας τους για την προωθηση του τελευταιου τους αλμπουμ "Boogaloo". Υπηρξε μελος του συγκροτηματος απο την ιδρυση του το 1968 εως το θανατο του.

2003: Ο Αμερικανος blues/R&B τραγουδιστης, κιθαριστας και τραγουδοποιος Earl King θαφτηκε στη Νεα Ορλεανη της Λουιζιανα παρουσια πληθους κοσμου και των φιλων του Dr. John, Leo Nocentelli και Aaron Neville. Ο τραγουδιστης απεβιωσε στις 17 Απριλιου αλλα οι συγγενεις του ειχαν την επιθυμια να θαφτει τελος του μηνα , στα πλαισια του New Orleans Jazz & Heritage Festival.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου