Translate this page

Σαν σημερα | 20 Απριλιου


1908: Ο Αμερικανος jazz μουσικος του βιμπραφωνου Lionel Hampton (Lionel Leo Hampton 1908-2002) γεννηθηκε στο Λουισβιλ του Κεντακι. Ηταν ενας απο τους πρωτοπορους της εποχης και συνεργαστηκε με μαγαλους μουσικους της jazz οπως οι Benny Goodmnn, Buddy Rich, Charlie Parker και Quincy Jones. Το 1982 κερδισε το δικο του αστερι στο Hollywood Walk of Fame και το 1992 το ονομα του γραφτηκε με χρυσα γραμματα στο Alabama Jazz Hall of Fame.

1923: Ο Αμερικανος περκασιονιστας, θρυλος της latin, jazz και mambo Tito Puente (Ernesto Antonio Puente Jr. 1923-2000) γεννηθηκε στη Νεα Υορκη. Ειναι γνωστος και ως El Reyη The King of Latin Music. Κατα τη διαρκεια της καριερας του κερδισε 6 βραβεια Grammy και το 2003 τιμηθηκε με το βραβειο "Grammy Achievement" για την συνολικη του προσφορα στη μουσικη. Οι τυμπαλες με τις οποιες επαιζε στη τελετη ληξης των Ολυμπιακων Αγωνων της Ατλαντα το 1996, φυλασσονται στο National Museum of American History της Ουασινγκτον. Το 1990 τιμηθηκε με τον τιτλο "National Medal of Arts" και το 1997 κερδισε το δικο του αστερι στο Hollywood Walk of Fame.

1931: Ο Louis Armstrong ηχογραφει στο σικαγο του Ιλινοις το κλασικο πια jazz τραγουδι "When It's Sleepy Time Down South". Ειναι ενα απο τα τραγουδια της ταινιας "Safe in Hell" στην οποια ακουγοταν με τη φωνη της Nina Mae McKinney. Ειναι γραμμενο απο τους Clarense Muse, Leon Rene και Otis Rene.

1951: Ο Αμερικανος R&B/soul τραγουδιστης, τραγουδοποιος και παραγωγος Luther Vandross (Luther Ronzoni Vandross 1951-2005) γεννηθηκε στη Νεα Υορκη. Στην καριερα του πουλησε πανω απο εικοσι πεντε εκατομμυρια αλμπουμ και κερδισε οκτω βραβεια Grammy. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι Roberta Flack, David Bowie, Chaka Khan, Donna Summer, Bette Midler, Janet Jackson κ.α. Δημοφιλη τραγουδια του: "Fascination" (David Bowie), "The Best Things in Life Are Free" (Janet Jackson), "Dance with My Father", "Power of Love/Love Power" κ.α.

1957: Ο Elvis Presley βρισκεται στην κορυφη του Bilboard Pop Hit με το τραγουδι "All Shook Up". Το τραγουδι εινια μια συνθεση τυο Otis Blackwell, με την συμετοχη του τραγουδιστη στους στιχους. Παρεμεινε στην πρωτη θεση των charts για οκτω εβδομαδες.

1959: Η δεκατριαχρονη Dolly Parton κυκλοφορει στην Αμερικη το πρωτο της single με τιτλο "Puppy Love".

1961: Στην πρωτη θεση του Bilboard Pop Hit βρισκεται ο Del Shannon και το τραγουδι "Runaway". Ο τραγουδιστης εγραψε το τραγουδι παρεα με τον πιανιστα Max Crook.

1985: Στην κορυφη του Bilboard 200 βρισκεται ο Phil Collins με το αλμπουμ "No Jacket Required". Ειναι το τεταρτο σολο αλμπουμ του Βρετανου τραγουδιστη και τραγουδοποιου και κυκλοφορησε τον Ιανουαριο. Στα φωνητικα συμμετεχουν οι Helen Terry, Peter Gabriel και Sting. Το αλμπουμ πηρε το ονομα του απο ενα συμβαν που ελαβε μερος σε εστιατοριο του Σικαγο, οπου δεν επετραπη η εισοδος στον τραγουδιστη. Ο Collins φορουσε σακακι, δεν ηταν ομως το καταλληλο για το εστιατοριο. Στον Robert Plant, ο οποιος τον συνοδευε, επετρεψαν την εισοδο. Αργοτερα η διευθυνση του εστιατοριου εστειλε στον Collins ενα σπορ σακακι και μια απολογητικη επιστολη, γραφωντας πως μπορουσε να παει φορωντας οτι ηθελε... Το Φεβρουαριο του 1986 στην 28η τελετη απονομης των Grammy Awards το αλμπουμ κερδισε τα βραβεια "Album Of The Year" και "Best Popo Vocal Performance, Male" και ο Collins σαν παραγωγος του αλμπουμ, μαζι με τον Hugh Padgham, το βραβειο "Producer Of The Year". Γνωστες επιτυχιες του αλμπουμ τα τραγουδια: "Sussudio", "One More Night", " Don't Lose My Number" κ.α.

1992: Στο σταδιο Wembley του Λονδινου πραγματοποιειται μεγαλη συναυλια στη μνημη του τραγουδιστη των Queen, Freddie Mercury ο οποιος απεβιωσε απο AIDS σις 24 Νοεμβριου του 1991. Την συναυλια ανοιγουν οι Metallica και ακολουθουν καλλιτεχνες οπως οι George Michael, Elton John,Annie Lennox, David Bowie, Guns N' Roses, Robert Plant κ.α.

2018: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών ο καλλιτέχνης, dj και παραγωγός Avicii, κατά κόσμον Τιμ Μπέργκλινγκ. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, ο Σουηδός dj άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο Ομάν.
Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα, όπως παγκρεατίτιδα, λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε αφαιρέσει και τη χοληδόχο κύστη του το 2014.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου