Translate this page

Σαν σημερα | 15 Σεπτεμβριου


1930: Ο Hoagy Carmichael και η ορχήστρα του ηχογραφούν το τραγούδι "Georgia on My Mind". Την μουσική του τραγουδιού έγραψε ο ίδιος ο Hoagy Carmichael και τους στίχους ο Stuart Gorrell. Το έκανε πρώτος επιτυχία ο Frankie Trumbauer το 1931. Ο Ray Charles το τραγούδησε πολύ αργότερα, το Σεπτέμβρη του 1960. Το 1979 έγινε το επίσημο τραγούδι της πολιτείας των ΗΠΑ Τζόρτζια.

1941: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Signe Toly Anderson γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Έγινε δημοφιλής με την συμμετοχή της στο πρώτο άλμπουμ του rock συγκροτήματος Jefferson Airplane, με τίτλο "Jefferson Airplane Takes Off". Αποχώρησε από το γκρουπ τον Οκτώβριο του 1966 λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ και αντικαταστάθηκε από την Grace Slick.

1980: Ο μεγάλος Αμερικανός jazz πιανίστας Bill Evans (William John Evans 1929-1980) απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών στη Νέα Υόρκη από κύρωση του ύπατος. Ο Evans είχε αρχίσει την χρήση ναρκωτικών από την εποχή που συνεργαζόταν με τον Miles Davis, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να ξεκόψει από την ηρωίνη αλλά την δεκαετία του '70 άρχισε τη χρήση κοκαΐνης. Θεωρείται από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ου αιώνα και επηρέασε πολλούς μουσικούς όπως οι Chick Corea, Herbie Hancock, Keith Jarrett κ.α. Αρκετές από τις συνθέσεις του, 'Waltz for Debby", "Turn Out the Stars", "Very Early" και "Funkallero", σήμερα θεωρούνται jazz standards. Το 1994 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.

1990: Δεκαέξι περίπου χρόνια μετά την επιτυχία του στην Αμερική το τραγούδι "The Joker" του συγκροτήματος Steve Miller Band βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Charts. Ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος και αυτό που τους άνοιξε το δρόμο στο ευρύ κοινό. Το τραγούδι ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά την χρήση του σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας ρούχων Levi Strauss & Co.

1998: Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικάνικου συγκροτήματος Marilyn Manson με τίτλο "Mechanical Animals". Έκανε την εμφάνιση του στο Billboard αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Dope Show", "I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me)", "Rock is Dead" κ.α.

2004: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004) απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρκίνο του προστάτη. Υπήρξε κιθαρίστας του punk rock συγκροτήματος The Ramones. Το 2002 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου