Translate this page

Σαν σημερα | 7 Σεπτεμβριου


1936: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της rock 'n' roll Buddy Holly (Charles Hardin Holley 1936-1959) γεννήθηκε στο Λούμποκ του Τέξας. Άρχισε να παίζει μουσική από πολύ μικρός, την εποχή που φοιτούσε στο Hutchinson Junior High School. Το 1955 είδε τον Elvis Presley να τραγουδά και επηρεασμένος άρχισε να πειραματίζεται στο rockabilly - αναπτύσσοντας όμως ένα δικό του ξεχωριστό στυλ, μαζί με την μπάντα του τους The Crickets. Αν και η καριέρα του κράτησε μόνο ένα χρόνο, θεωρείται ένας από τους καλλιτέχνες που επηρέασε βαθύτατα την εξέλιξη της rock 'n' roll μουσικής. Αρκετοί είναι οι τραγουδιστές και τα συγκροτήματα που παραδέχτηκαν την επιρροή του Holly στην μουσική τους, όπως The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "That'll Be the Day", "Words of Love", "Everyday", "Peggy Sue", "Maybe Baby" κ.α.

1949: Η Αμερικανίδα disco/R&B τραγουδίστρια Gloria Gaynor (Gloria Fowles) γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Εγινε δημοφιλής τις δεκαετίες '70 και '80 με επιτυχίες όπως τα τραγούδια "Never Can Say Goodbye", "I Am What I Am" και το "I Will Survive"  το οποίο το 1980 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Disco Recording".

1951: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Chrissie Hynde (Christine Ellen Hynde) γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο. Είναι μέλος του rock συγκροτήματος The Pretenders από το 1978 μέχρι και σήμερα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Back on the Chain Gang", "2000 Miles", "Middle of the Road", "Don't Get Me Wrong", "I'll Stand by You" κ.α.

1957: Ο Αμερικανός soul τραγουδιστής Sam Cooke κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο "You Send Me". Αρχικά κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Keen Records και λίγο αργότερα από την RCA Victor Records. Τα επόμενα χρόνια διασκευάστηκε από καλλιτέχνες όπως Nat King Cole, The Drifters, The Everly Brothers, Aretha Franklin, Van Morrison κ.α.

1968: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι The Doors με το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Waiting for the Sun". Είναι το πρώτο και μοναδικό Νο1 άλμπουμ του συγκροτήματος στο Billboard. Περιέχει το δεύτερο Νο1 τραγούδι τους στις ΗΠΑ, "Hello, I Love You". Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Love Street", "The Unknown Soldier", "Spanish Caravan", "Five to One".

1978: Ο Βρετανός ντράμερ Keith Moon (Keith John Moon 1946-1978) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών στο Λονδίνο από τη χρήση χαπιών clomethiazole, που του είχαν χορηγηθεί για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Who από το 1964 έως και τον θάνατο του. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών δίπλα στον Carlo Little και το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι The Beachcombers. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών ενσωματώθηκε στους The Who αντικαθιστώντας τον Doug Sandom. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison, Yoko Ono κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ντράμερ όλων των εποχών.

1992: Ο Roger Waters κυκλοφορεί το τρίτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Amused to Death". Ο Waters εμπνεύστηκε το άλμπουμ από το βιβλίο του Neil Postman, "Amusing Ourselves to Death", το οποίο αναφερόταν στην επιρροή της τηλεόρασης και των media στην σύγχρονη εποχή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου