Translate this page

Σαν σημερα | 20 Σεπτεμβριου


1947: Ο Αμερικανός ντράμερ John Panozzo (John Anthony Panozzo 1948-1996) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική σε ηλικία επτά ετών και το 1961 ενσωματώθηκε με τους Tradewinds, που με την υπογραφή συμβολαίου με την Wooden Nickel Records το 1968 άλλαξαν το όνομα τους σε Styx. Από το 1972 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δεκαπέντε στούντιο άλμπουμ και έχουν σημειώσει επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Lady", "Babe", "The Best of Times", "Show Me the Way", "Boat on the River" κ.α.

1966: Ο Πορτογάλος κιθαρίστας Nuno Bettencourt (Nuno Duarte Gil Mendes Bettencourt) γεννήθηκε στο Praia da Vitória στις Αζόρες της Πορτογαλίας. Έγινε δημοφιλής με την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Extreme. Μεγάλη τους επιτυχία το τραγούδι "More Than Words", το οποίο ανέβηκε στο Νο1 του Billboard.

1969: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται το supergroup Blind Faith με το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του. Στο συγκρότημα συμμετέχουν οι Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood και Ric Grech. Ηχογραφήθηκε από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 1969 στα Morgan και Olympic Studios του Λονδίνου, και με παραγωγό τον Jimmy Miller. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Had to Cry Today", "Presence of the Lord" κ.α. Την εποχή που κυκλοφόρησε το άλμπουμ είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις μιας και στο εξώφυλλο υπήρχε η φωτογραφία ενός έφηβου γυμνού κοριτσιού το οποίο κρατούσε ένα μικρό μοντέλο αεροπλάνου. Η δισκογραφική τους εταιρεία κυκλοφόρησε και ένα δεύτερο εναλλακτικό εξώφυλλο με την φωτογραφία του συγκροτήματος. Οι Blind Faith θεωρούνται ένα από τα πρώτα supergroup που δημιουργήθηκαν.

1970: Ο Jim Morrison των The Doors βρίσκεται ένοχος από δικαστήριο για τις κατηγορίες της απρεπής συμπεριφοράς, άσεμνης έκθεσης και ασέβειας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην συναυλία του συγκροτήματος την 1η Μαρτίου του 1970 στο Dinner Key Auditorium στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Σε εκείνη την συναυλία ο τραγουδιστής είχε ανέβει στην σκηνή μεθυσμένος. Δεν μπορούσε να τραγουδήσει, ξεχνούσε τα λόγια των τραγουδιών και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Κάποια στιγμή ρώτησε το κοινό: "Θέλετε να δείτε το π@@λί μου;" και το έδειξε...

1975: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο David Bowie με το τραγούδι "Fame". Ηχογραφήθηκε στα Electric Lady Studios της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 1975. Είναι μέρος του άλμπουμ του καλλιτέχνη με τίτλο "Young Americans".

2009: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Muse και το πέμπτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "The Resistance". Κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009. Είναι το άλμπουμ που τους χάρισε το πρώτο τους βραβείο Grammy, "Best Rock Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Uprising", "Resistance", "Umdisclosed Desires" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου