Translate this page

Σαν σημερα | 24 Σεπτεμβριου


1931: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Anthony Newley (Anthony George Newley 1931-1999) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός και πήρε μέρος σε ταινίες όπως “Vice Versa” (1948), “Oliver Twist” (1948) κ.α. Σαν τραγουδιστής γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με τα τραγούδια όπως τα “Why” και “Do You Mind?”. Το 1963 κέρδισε το βραβείο Grammy “Song of the Year” για το τραγούδι “What Kind of Fool Am I?”. Έγραψε τους στίχους στη μεγάλη επιτυχία “Goldfinger” που ακούγονταν στην ομώνυμη ταινία του James Bond και την μουσική στο τραγούδι “Feeling Good” που έγινε μεγάλη επιτυχία από την Nina Simone. Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.

1966: Ο Jimi Hendrix συνοδευόμενος από τον νέο του μάνατζερ Chas Chandler φτάνει στο Λονδίνο. Ο Chandler, πρώην μπασίστας των original Animals, τον γνωρίζει με τους Zoot Money και Andy Summers (αργότερα μέλος των The Police) με τους οποίους και τζαμάρουν. Την ίδια επίσης ημέρα τον συστήνει με την Cathy Etchingham, που αργότερα θα γίνει το κορίτσι του.

1977: Οι Styx κυκλοφορούν το single με τίτλο “Come Sail Away“. Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος και θα σκαρφαλώσει μέχρι την όγδοη θέση του Billboard. Αποτελούσε μέρος του πολυπλατινένιου τους άλμπουμ “The Grand Illusion” που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου του 1977.

1991: Οι Nirvana κυκλοφορούν στην Αμερική το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Nevermind“. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Kurt Cobain εκτός από το πρώτο single του άλμπουμ “Smells Like Teen Spirit” το οποίο έγραψε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος Krist Novoselic και Dave Grohl. Στην παραγωγή του άλμπουμ ήταν ο Butch Vig. Το άλμπουμ “Nevermind” θα κάνει την είσοδο του στο Billboard 200 στην 144η θέση και τον Ιανουάριο του 1992 θα φτάσει στην κορυφή. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Smells Like Teen Spirit”, “Come as You Are”, “Lithium”, “Polly” κ.α.

2003: Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Matthew Jay (1978-2003) σκοτώθηκε σε ηλικία 24 ετών πέφτοντας από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στο Λονδίνο. Οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστες, μιας και ο Jay δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ώστε να αυτοκτονήσει και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν φόνο. Κέρδισε το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. αλλά και την εκτίμηση πολλών συναδέλφων του, με την κυκλοφορία του πρώτου και μοναδικού του άλμπουμ “Draw”. Δημοφιλή τραγούδια του: “What Would Love Do Now?”, “Let Your Shoulder Fall”, “Please Don’t Send Me Away” κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου