Translate this page

Σαν σημερα | 20 Ιουνιου


1938: O Βρετανός μουσικός παραγωγός Mickie Most (Michael Peter Hayes 1938-2003) γεννήθηκε στο Όλντερσοτ της Αγγλίας. Εργάστηκε σαν παραγωγός με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι The Animals, The Arrows, Donovan, Jeff Beck Group, Moody Blues, Brenda Lee κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την σφραγίδα του στην παραγωγή: "The House of the Rising Sun" για το οποίο κέρδισε το 1964 το βραβείο Grammy "Producer of the Year", "What'd I Say", "Hurdy Gurdy Man" κ.α.

1942: Ο Αμερικανός πιανίστας, μπασίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Brian Wilson (Brian Douglas Wilson) γεννήθηκε στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στους The Beach Boys ως βασικός τραγουδοποιός. Το 1988 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια που φέρουν και την υπογραφή του: "Surfin' Safari", "Surfin' USA", "Fun, Fun, Fun", "California Girls" κ.α.

1949: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Lionel Richie (Lionel Brockman Richie Jr.) γεννήθηκε στο Tuscegge της Αλαμπάμα. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν τραγουδιστής και σαξοφωνίστας στους The Commodores. Από το 1982 ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Lady", "Truly", "My Love", "All Night Long", "Hello", Say You, Say Me", "Dancing on the Ceiling" κ.α. Το 1985 σε συνεργασία με τον Michael Jackson, έγραψε την μεγάλη επιτυχία "We Are the World". Οι πωλήσεις των ηχογραφημάτων που έχει συμμετάσχει ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα.

1954: Ο Αμερικανός μουσικός και μπασίστας του συγκροτήματος Van Halen, Michael Anthony (Michael Anthony Sobolewski) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα με το σχηματισμό του το 1974 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι το 1996. Το 2003 βρέθηκε και πάλι μαζί τους για μια σειρά συναυλιών αλλά το 2006 έφυγε από την μπάντα. Σήμερα είναι μέλος του συγκροτήματος Chickenfoot, μαζί με τους Joe Satriani και τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith.

1960: Ο Βρετανός μοτυσικός, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Duran Duran, John Taylor (Nigel John Taylor) "Planet Earth", "Girls on Film", "Save a Player", "The Reflex", "A View to a Kill" κ.α.

1965: Ο Frank Sinatra δίνει φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση του εργατικού σωματίου Teamsters στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι των ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της παράστασης εμφανίζονται μαζί του οι Dean Martin, Sammy Davis και ο κωμικός Jr Joey Bishop.

1966: Κυκλοφορεί στην Αμερική το άλμπουμ των The Rolling Stones με τίτλο"Aftermath". Έχει διαφορετικό εξώφυλλο από εκείνο που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία (15/04/66) και μικρότερο tracklist. Επίσης περιέχει τραγούδια όπως τα "Mother's Little Helper" και "Out of Time" που δεν υπήρχαν στην Βρετανική έκδοση κ.α.

1969: Στα Trident Studios του Λονδίνου ο David Bowie ξαναηχογραφεί το "Space Oddity". Το τραγούδι είχε πρωτοεμφανιστεί σε demo έκδοση στην promo ταινία με θέμα τον τραγουδιστή, "Love You till Tuesday". Το τραγούδι ηχογραφήθηκε και πάλι, για να κυκλοφορήσει λίγες ημέρες πριν το Apollo 11 θα "πατούσε" στην Σελήνη (11/07).

1974: Οι Bob Dylan & the Band κυκλοφορούν το live άλμπουμ "Before the Flood". Ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια της ομώνυμης περιοδείας που ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου από το Chicago Stadium και ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο The Forum του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Think Twice, It's All Right", "All Along the Watchtower" κ.α.

1977: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Fleetwood Mac με το τραγούδι "Dreams". Είναι μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Rumours", του οποίου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα.

1999: Ο Jamiroquai βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του "Synkronized". Κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου και περιέχει επιτυχίες όπως τα "Cannet Heat", "Supersonic", "King for a Day" κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου