Translate this page

Σαν σημερα | 29 Ιουνιου


1948: Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός Ian Paice (Ian Anderson Paice) γεννήθηκε στο Νότιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Deep Purple ως ντράμερ. Είναι το μόνο μέλος του γκρουπ που έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει.

1957: O Buddy Holly ξεκινάει τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού Peggy Sue. Γράφτηκε από τους Buddy Holly, Jerry Allison και Norman Petty. Θα κυκλοφορήσει σαν single από τους Buddy Holly & The Crickets το Σεπτέμβριο.

1961: Ο Del Shannon βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι Runaway. Από τότε ο Shannon θα ξαναμπεί αρκετές φορές στο Βρετανικό top 40, αλλά δε θα ξαναπατήσει ποτέ στην κορυφή.

1966: Οι Beatles φτάνουν στο Τόκιο για την πρώτη και μοναδική περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Ο αναμενόμενος αριθμός εισιτηρίων υπερκαλύφθηκε επτά φορές. Λόγω της 'beatlemania', τα μέλη του συγκροτήματος καθ' όλη την παραμονή τους στην χώρα αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα δωμάτια τους στο ξενοδοχείο Tokyo Hilton.

1968: Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο A Saucerful Of Secrets. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από τον Αύγουστο του 1967 έως και τον Απρίλιο του 1968. Για τη διαφήμιση του άλμπουμ, δίνουν δωρεάν συναυλια στο Hyde Park του Λονδίνου με τις συμμετοχές των Jethro Tull, Roy Harper και T.Rex.

1969: Στα πλαίσια του Denver Pop Festival στο Mile High Stadium στο Κολοράντο των ΗΠΑ, οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την τελευταία τους παράσταση. Την στιγμή που το συγκρότημα παίζει το τραγούδι "Voodoo Child", το πλήθος φεύγει εκτός ελέγχου και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Το συγκρότημα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη σκηνή. Τη επόμενη ημέρα θα ανακοινωθεί η διάλυση του συγκροτήματος.

1973: Με το τέλος της περιοδείας του συγκροτήματος στην Ιαπωνία, ο Ian Gillan εγκαταλειπει τους Deep Purple. Θα επιστρεψει το 1984.

1975: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Tim Buckley (Timothy Charles Buckley III 1947-1975) απεβίωσε σε ηλικία 28 ετών στο σπίτι του στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Κατά την διάρκεια της καριέρας του πέρασε από πολλά στυλ μουσικής όπως folk, jazz, psychedelia, funk, soul. Από το 1966 έως το 1974 κυκλοφόρησε εννέα άλμπουμ και παρότι δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία, υπήρξε επιρροή για αρκετούς δημιουργούς. Ήταν πατέρας του σπουδαίου τραγουδοποιού, κιθαρίστα και τραγουδιστή Jeff Buckley (1966-1997).

1985: Οι Mick Jagger και David Bowie ηχογραφούν το τραγούδι "Dancing in the Street". Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα σκαρφαλώσει μέχρι την έβδομη θέση του Billboard Hot 100. Το είχαν πρωτοηχογραφήσει οι Martha and the Vandellas το 1964.


Σχόλια

  1. 29 Ιουνίου Γεννήθηκε ο Γιάννης Πουλόπουλος και δυστυχώς τον έχετε ξεχασμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου