Translate this page

Σαν σημερα | 25 Ιουνιου


1939: Ο Αμερικανός τραγουδιστής Harold Melvin (1939-1997), ηγετικό μέλος του συγκροτήματος Harold Melvin & The Blue Notes, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Ανάμεσα στις επιτυχίες του γκρούπ είναι και τα τραγούδια "If You Don't Now Me By Now" και "Don't Leave Me This Way". Τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος έγιναν επιτυχίες απο τους Simply Red, David Ruffin, Jimmy Somerville κ.α.

1945: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Carly Simon (Carly Elisabeth Simon) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το 1971 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best New Artist". Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι το τραγούδι "You're So Vain" το οποίο το 1972 πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανίτυπα. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι "Let The River Run" μέρος του soundtrack της ταινίας "Working Girl".

1954: Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός David Paich (David Frank Paich) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιμπορντίστας στο rock συγκρότημα Toto. Μεγαλύτερη επιτυχία τους το τραγούδι "Africa" το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση του Billboard το 1983. Μαζί με το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει δεκαεπτά άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα.

1963: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός George Michael (Georgios Kyriakos Panayiotou) γεννήθηκε στο Ιστ Φίντσλει του Λονδίνου. Γνώρισε επιτυχία τηυ δεκαετία του '80 με την συμμετοχή του στο συγκρότημα Wham!, πουλώντας πάνω από εικοσιπέντε εκατομμύρια άλμπουμ και με επιτυχίες όπως τα τραγούδια "Wake Me Up Before Yoy Go-Go", "Freedom", "Everything She Wants" και "Careless Whisper". Το 1987 ξεκίνησε πετυχημένη σόλο καριέρα. ¨Εχει κερδίσει τρία  American Music Awards, τρία Brit Awards, τέσσερα Ivor Novello Awards κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Knew You Were Waiting (For Me)", (ντουέτο με την Aretha Franklin), "Faith", "Father Figure", "Don't Let The Sun Go Down On Me (ντουέτο με τον Elton John) "Fastlove" κ.α.

1966: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "Paperback Writer". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου στις 13 Απριλίου του 1966. Αρχικά το single είχε κυκλοφορήσει με το περίφημο εξώφυλλο "butcher cover" στο οποίο τα σκαθάρια φορούσαν ποδιές χασάπη λερωμένες με αίματα και ανάμεσα σε κομμάτια κρέας υπήρχαν τεμαχισμένες κούκλες μωρών. Το ίδιο εξώφυλλο είχε κυκλοφορήσει με την έκδοση του άλμπουμ "Yesterday and Today" (μόνο Αμερική). Το εξώφυλλο λογοκρίθηκε και αντικαταστήθηκε και στις δύο περιπτώσεις. Σύμφωνα με το συγκρότημα το λογοκριμένο εξώφυλλο ήταν η απάντηση τους στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1983: Οι The Police και το άλμπουμ τους "Synchronicity" βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Είναι το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου του 1983. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Every Breath You Take", "King of Pain", "Wrapped Around Your Finger" κ.α. Το άλμπουμ θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal".

1988: Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hilek Slovak (1962-1988) βρέθηκε νεκρός στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από υπερβολική δόση ηρωίνης, λίγο μετά την επιστροφή του συγκροτήματος απο την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία. Μαζί με τους Red Hot Chili Peppers ηχογράφησε δύο άλμπουμ, τα "Freaky Styley" (2985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).

1995: Οι Pink Floyd βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200 με το διπλό άλμπουμ με ζωντανές ηχογραφήσεις με τίτλο "Pulse". Κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 6 Ιουνίου του 1995 και ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας Division Bell tour το 1994. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Shine On You Crazy Diamond (Parts I II III IV V VII)", "Hey You", "Another Brick in the Wall (Part II)", "Breathe" και άλλες μεγάλες τους επιτυχίες. Στην περιοδεία δεν συμμετείχε ο Roger Waters.

2009: Ο Βασιλιάς της pop Michael Jackson (Michael Joseph Jackson 1958-2009) απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών στο σπίτι του στο Holmby Hills του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από τη χρήση κοκτέιλ φαρμάκων propofol, lorazepam και midazolam. Για τον θάνατο του διώχθηκε ο προσωπικός του γιατρός Conrad Murray. Ο Jackson ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60, σαν μέλος του οικογενειακού συγκροτήματος The Jackson 5. Το 1971 ξεκίνησε σόλο καριέρα, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που προβλήθηκε τόσο πολύ από το τότε "ρατσιστικό" MTV. Το άλμπουμ του "Thriller" είναι το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις, όλων των εποχών. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Έχει γραφτεί στο βιβλίο Guinness για τα δεκατρία βραβεία Grammy που έχει κερδίσει, μεταξύ αυτών τα Grammy Legend Award και Grammy Lifetime Achievement Award, τα 26 American Music Awards, τα δεκατρία Νο1 singles στις ΗΠΑ και για τις πωλήσεις των άλμπουμ του που ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Stop 'til You Get Enough", "Billie Jean", "Beat It", "Thriller", "Bad", "Smooth Criminal", "Black or White" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου