Translate this page

Σαν σημερα | 22 Ιουνιου


1936: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Kris Kristofferson (Kristoffer kristofferson) γεννήθηκε στο Μπράουνσβιλ του Τέξας. Έγραψε τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Me and Bobby McGee", "Sunday Mornin' Comin Down", "Help me Make It Through the Night" κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Joe Simon, Jerry Lee Lewis, Patti Page, Johnny Cash κ.α. Το 1971 κέρδισε το βραβείο Grammy "Country Song of the Year" για το τραγούδι "Help me Make It Through the Night".

1937: Ο Βρετανός παραγωγός και ιδρυτής της ανεξάρτητης θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Island Records, Chris Blackwell (Christopher Percy Gordon Blackwell) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Θεωρείται ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την reggae σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η φήμη και η επιτυχία της Island Records απογειώθηκε με καλλιτέχνες όπως οι Bob Marley, Grace Jones και U2. Άλλοι καλλιτέχνες της εταιρείας: The Spencer Davis Group, Traffic, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Jethro Tull, Cat Stevens κ.α.

1953: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Cyndi Lauper (Cynthia Ann Stephanie Lauper) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής όταν το 1983 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "She's So Unusual", το οποίο περιείχε επιτυχίες όπως τα "Girls Just Want to Have Fun", "Time After Time" κ.α. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα εικοσιπέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Το Φεβρουάριο του 1985 στην 27η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο "Best New Artist".

1961: Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jimmy Somerville (James William Somerville) γεννήθηκε στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '80 με συγκροτήματα όπως οι Bronski Beat και The Communards. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Smaltown Boy" (1983), "Don't Leave Me This Way" (1985/Harold Melvin & the Blue Notes), "You Make Me Feel (Mighty Real)" κ.α.

1962: Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Primal Scream, Bobby Gillespie (Robert Bernard Andrew Gillespie) γεννήθηκε στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τύμπανα με τους The Jesus and Mary Chain.

1968: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Jumpin' Jack Flash". Κυκλοφόρησε στην Αγγλία στις 24 Μαΐου. Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί κατά την διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ "Beggars Banquet" αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην συλλογή τραγουδιών "Through the Past, Darkly (Big Hits Vol. 2)", ένα περίπου χρόνο μετά την κυκλοφορία του.

1968: Οι The Jeff Beck Group, με τραγουδιστή τον Rod Stewart ξεκινούν περιοδεία έξι εβδομάδων με πρώτη εμφάνιση στο Fillmore East της Νέας Υόρκης. Ο Stewart είχε τόσο τρακ που στο πρώτο τραγούδι ήταν σχεδόν κρυμμένος πίσω από τα ηχεία και μόνο μετά από μια γερή δόση μπράντι βγήκε με θάρρος μπροστά στον κόσμο...

1981: Ο Βρετανός μουσικός Chris Urbanowicz (Christopher Dominic Urbanowicz) γεννήθηκε στο Νότιγχαμ της Αγγλίας. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Βρετανικό συγκρότημα Editors ως κιθαρίστας και κιμπορντίστας από την ίδρυση τους το 2002 έως την αποχώρησή του ον Απρίλιο του 2012. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "An End Has a Start", "The Racing Rats", "Papillon", "You Don't Know Love" κ.α.

1985: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Bryan Adams με το τραγούδι "Heaven", περίπου ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Είναι μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ του Καναδού καλλιτέχνη "Reckless" το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1984. Το τραγούδι επανακυκλοφόρησε σαν single τον Απρίλιο του 1985.

2003: Οι Evanescence βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το "Fallen". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού goth/rock συγκροτήματος και κυκλοφόρησε το Μάρτιο. Είναι το πιο εμπορικό τους άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2004 στην 46η τελετή απονομής των Grammy Awards, οι Evanescence κέρδισαν τα βραβεία "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Την ίδια στιγμή το single "Bring Me to Life" εξακολουθεί για τρίτη εβδομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου