Translate this page

Σαν σημερα | 30 Ιουνιου


1943: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Florence Ballard (Florence Glenda Ballard 1943-1976) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συγκροτήματος The Supremes, οι οποίες γνώρισαν τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '60 με τραγούδια όπως τα "Baby Love", "Stop! In the Name of Love", "You Can't Hurry Love" κ.α. Μετά το 1967 ακολούθησε σόλο καριέρα.

1951: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Andy Scott (Andrew David Scott) γεννήθηκε στο Wrexham της Ουαλίας. Υπήρξε κιθαρίστας του συγκροτήματος Sweet, τους οποίους και εγκατέλειψε το 1975 για σόλο καριέρα. Την δεκαετία του '80 εργάστηκε σαν παραγωγός για πολλά συγκροτήματα και δημιούργησε το γκρουπ Paddy Goes to Holyhead.

1966: Οι The Beatles δίνουν την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις στο Nippon Budokan Hall του Τόκιο της Ιαπωνίας. Η συναυλία ξεκίνησε στις 18:38 με τα Ιαπωνικά συγκροτήματα Isao Bitou, Hiroshi Motizuki, Yuya Uchida, Jackie Yoshikawa and Blue Comets και Gorou Sakurai. Τα σκαθάρια ανέβηκαν στη σκηνή στις 19:20 και το πρόγραμμα τους είχε διάρκεια 45 λεπτά.

1975: Ο David Bowie και οι παραγωγοί της ταινίας "The Man Who Fell to Earth" ανακοινώνουν στον Τύπο πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου. Οι τοποθεσίες που είχα επιλεχθεί ήταν οι Albuquerque, White Sands, Artesia και Fenton Lake στην πολιτεία του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ. Είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος για τον τραγουδιστή που υποδύεται έναν εξωγήινο που στην προσπάθεια του να βρει νερό και να το μεταφέρει στον πλανήτη του, το σκάφος του συντρίβεται στη Γη.

1978: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία, η διασκευή του τραγουδιού "My Way" από τους Sex Pistols. Τους αγγλικούς στίχους έγραψε ο Paul Anka (το τραγούδι στην αρχική του μορφή είναι γαλλικό) και πρωτοτραγούδησε ο Frank Sinatra το 1969. Μεγάλο μέρος των στίχων είχαν αλλαχτεί από τον Sid Vicious, όχι για να δώσει ένα διαφορετικό νόημα αλλά γιατί πολύ απλά κατά την διάρκεια της ηχογράφησης δεν μπορούσε να τους θυμηθεί...

2001: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και παραγωγός Chet Atkins (Chester Burton Atkins 1924-2001) απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στο Νάσβιλ του Τενεσί από την ασθένεια του καρκίνου. Στην καριέρα του κέρδισε συνολικά δεκατέσσερα βραβεία Grammy και εργάστηκε σαν παραγωγός σε άλμπουμ καλλιτεχνών όπως Perry Como, Elvis Presley, The Everly Brothers, Eddy Arnold, Don Gibson, Jim Reeves κ.α. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική και το 2002 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου