Translate this page

Σαν σημερα | 8 Ιουνιου


1940: Η Αμερικανιδα τραγουδιστρια και ηθοποιος Nancy Sinatra (Nancy Sandra Sinatra) γεννηθηκε στο Νιου Τζερσι. Είναι η κορη του δημοφιλη τραγουδιστη Frank Sinatra. Γνωρισε επιτυχια το 1966 με την κυκλοφορια των τραγουδιων These Boots Are Made For Walking και τη διασκευη του Bang Bang (My Baby Shot Me Down) που ειχε πρωτοτραγουδησει η Cher. Eνα χρονο αργοτερα μαζι με τον πατερα της τραγουδησαν και εκαναν επιτυχια το Something Stupid. Mια ακομα επιτυχια της είναι το τραγουδι Summerwine ντουετο με τον τραγουδοποιο Lee Hazelwood.

1951: Η Ουαλη τραγουδιστρια και τραγουδοποιος Bonnie Tyler (Gaynor Hopkins) γεννηθηκε στο Σκιουεν της Ουαλιας. Εγινε δημοφιλης τις δεκαετιες του ’70 και ’80 με τραγουδια επιτυχιες οπως τα It’s A Hearache, Holding Out For A Hero, Tolal Eclipse Of The Heart κ.α.

1969: Οι Mick Jagger, Keith Richards και Charlie Watts επισκεπτονται τον κιθαριστα Brian Jones και του ανακοινωνουν πως οι Rolling Stones θα συνεχισουν με αλλον κιθαριστα. Μετα τις δυο συλληψεις του το 1968 για κατοχη και χρηση ναρκωτικων, τα νομικα προβληματα, η εξαρτηση του και οι εναλλαγες διαθεσης που ειχε τοτε, αρχισαν να δημιουργουν προβληματα και στο εσωτερικο του συγκροτηματος. Ο Brian Jones ηταν ουσιαστικα ο ανθρωπος που δημιουργησε το γκρουπ το 1962, ομως λογω της εξαρτησης του από τα ναρκωτικα δεν ηταν σε θεση να ακολουθησει τις δραστηριοτητες της μπαντας εκεινη την εποχη και την επικειμενη περιοδεια στην Αμερικη. Λιγες μερες αργοτερα θα ανακοινωσει με δηλωση του, πως αποχωρει απο τη μπαντα. Θα αντικασταθει απo τον 20χρονο Mick Taylor. O Brian Jones, κιθαριστας και ιδρυτικο μελος των Rolling Stones, θεωρειται σημερα ενας από τους σημαντικοτερους κιθαριστες της γενιας του. Ενα πολυπλευρο ταλεντο που επαιξε το δικο του ξεχωριστο ρολο στη διαμορφωση του μουσικου προφιλ του συγκροτηματος.

1970: Ο Βοb Dylan κυκλοφορει το δεκατο στουντιο αλμπουμ του με τιτλο Self Portrait. Είναι το δευτερο διπλο αλμπουμ του τραγουδοποιου και περιεχει κυριως διασκευες pop/folk τραγουδιων. Αν και δεχτηκε αρκετες ασχημες κριτικες από το μουσικο Τυπο της εποχης, εφτασε μεχρι την τεταρτη θεση του Billboard 200.

1975: Οι Talking Heads κανουν την πρωτη τους εμφανιση, ανοιγοντας τη συναυλια των Ramones στο κλαμπ CBGB στο Μανχαταν της Νεας Υορκης.

2003: Στην πρωτη θεση των Βρετανικων Singles Chart βρισκονται οι Evanescence και το τραγουδι Bring Me To Life. Eιναι το πρωτο single από το πρωτο τους βραβευμενο με Grammy αλμπουμ “Fallen” το οποιο κυκλοφορησε στις 22 Απριλιου.

2009: Κυκλοφορει στη Μ.Βρετανια το εκτο στουντιο αλμπουμ του συκγροτηματος Placebo με τιτλο Battle For The Sun. Θα φτασει μεχρι την ογδοη θεση των Βρετανικων Albums Chart και την πεντηκοστη πρωτη του Billboard Independent Albums. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ τα Battle For The Sun, For What It’s Worth, Bright Lights κ.α.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου