Translate this page

Σαν σημερα | 1 Μαϊου


1930: Ο Αμερικανος μουσικος της φυσαρμονικας Little Walter (Marion Walters Jacobs 1930-1968) γεννηθηκε στο Μαρκσβιλ της Λουζιανα. Θεωρειται από τους πιο σημαντικους μεταπολεμικους μουσικους της blues. Είναι ο μονος καλλιτεχνης που το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame για τη μεγαλη του δεξιοτεχνια στη φυσαρμονικα. Λογω της μοναδικης τεχνικης του, αρκετοι τον συγκρινουν με μεγαλες μουσικες προσωπικοτητες όπως τους Charlie Parker και Jimi Hendrix. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες όπως οι Muddy Waters, Coco Taylor, Bo Diddley κ.α. Το 1948 ενσωματωθηκε στη μπαντα του Muddy Waters και συμμετειχε στις κλασσικες ηχογραφησεις του. Το 1952 δημιουργησε τη δικια του μπαντα και η πρωτη ηχογραφηση, το τραγουδι “Juke”, εγινε η πρωτη του μεγαλη επιτυχια, φτανοντας την κορυφη του Billboard R&B Charts. Άλλες επιτυχιες του τα τραγουδια “Roller Coaster” και “Sad Hours”.

1939: Η Αμερικανιδα τραγουδιστρια, τραδουδοποιος και μουσικος Judy Collins (Judith Marjorie Collins) γεννηθηκε στο Σιατς της Ουασινγκτον. Υπηρξε από τους πιο δημοφιλεις folk καλλιτεχνες της δεκαετιας του ’60. Το 1967 διασκευαζοντας το τραγουδι της Joni Mitchell “Both Sides, Now”, εφτασε στην ογδοη θεση του Billboard και κερδισε το βραβειο Grammy “Best Folk Performance or Folk Recording”.

1965: Ο Αμερικανος μουσικος και τραγουδιστης Spike Jones (Lindley Armstrong Jones 1911-1956) απεβιωσε σε ηλικια 53 ετων στο Μπεβερλι Χιλς της Καλιφορνια λιγω καρδιακων επιπλοκων. Ήταν γνωστος για τις σατιρικες διασκευες γνωστων τραγουδιων. Μεγαλη του επιτυχια, με το συκγροτημα του City Slickers, ήταν το Χριστουγεννιατικο Νο.1 τραγουδι “All I Want for Christmas (Is My Two Front Teeth) το 1948.

1967: Σε σουιτα του ξενοδοχειου Aladdin στο Λας Βεγκας, ο Elvis Presley παντρευεται την Priscilla Beaulieu. Θα χωρισουν το 1973.

1969: Ο Jimi Hendrix συλλαμβανεται στο αεροδρομιο του Τοροντο στον Καναδα, για κατοχη ναρκωτικων. Αφεθηκε ελευθερος με εγγυηση υψους 10.000 δολαριων.

1969: Ο Neil Young κυκλοφορει το 2ο σολο αλμπουμ του με τιτλο, Everybody Knows This Is Nowhere. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ τα Cinnamon Girl, Down By The River κ.α.

1973: Στην Ουασινγκτον DC των ΗΠΑ, η σημερινη μερα ανακηρυσσεται “Marvin Gaye Day”.

1975: Οι Rolling Stones ανακοινωνουν στους δημοσιογραφους την επερχομενη περιοδεια τους στην Αμερικη, παιζοντας το τραγουδι Brown Sugar πανω σε ένα λεωφορειο, το οποιο διεσχισε την 5η Λεωφορο του Μανχαταν της Νεας Υορκης.

1979: Ο Elton John γινεται ο πρωτος ποπ τραγουδιστης που δινει συναυλια στο Ισραηλ.

1980: Η κυβερνηση της Νοτιου Αφρικης απαγορευει τη ραδιοφωνικη μεταδοση του τραδουδιου των Pink Floyd “Another Brick In The Wall”, όταν διαπιστωνει πως εχει γινει το τραγουδι-υμνος των νεαρων εχρωμων μαθητων που διαμαρτυρονται για την ελλειπη παιδεια.

1983: Οι Style Council δινουν την πρωτη τους συναυλια στο Empire Theatre Του Λιβερπουλ της Αγγλιας. Το συγκροτημα δημιουργηθηκε από τον πρωην τραγουδιστη των The Jam, Paul Weller και τον κιμπορντιστα Mick Talbot.

1993: Στην πρωτη θεση των Βρετανικων Singles Chart βρισκεται το ΕΡ αφιερωμα στον Freddie Mercury, με τιτλο Five Live. Τα τραγουδια ειχαν ηχογραφηθει στις 20 Απριλιου σε μια συναυλια-αφιερωμα στον τραγουδιστη των Queen στο σταδιο Γουεμπλεϊ. Περιειχε διασκευες τραγουδιων όπως Papa Was A Rolling Stone (George Michael) & These Are The Days Of Our Lives (George Michael, Lisa Stansfield).

1997: Συμφωνα με δημοσιευματα, το σπιτι του Kurt Cobain διατιθεται προς πωληση. Το ποσο που ζηταει η χηρα του Courtney Love για τη μεζονετα ανερχεται στα 3.000.000 δολαρια. Το γκαραζ οπου βρεθηκε νεκρος εχει γκρεμιστει από καιρο.

2003: Ο Αμερικανος soul τραγουδιστης Barry White υπεστη εγκεφαλικο επεισοδιο τη στιγμη που νοσηλευοταν για νεφρικη ανεπαρκεια. Θα αποβιωσει δυο μηνες αργοτερα.

2005: Οι Coldplay γινονται το πρωτο Βρετανικο συγκροτημα που κανει ντεμπουτο στα δεκα πρωτα singles του Billboard μετα τους Beatles με το τραγουδι Hey Jude το 1968. Οι Coldplay βρισκονται στην 8η θεση του Billboard Hot 100 με το τραγουδι Speed of Sound από το 3ο στουντιο αλμπουμ τους “X&Y”.

2005: Ο Bruce Springsteen βρισκεται στην πρωτη θεση των Βρετανικων Albums Chart με το 13ο στουντιο αλμπουμ του Devils & Dust που κυκλοφορησε στις 26 Απριλιου.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου