Translate this page

Σαν σημερα | 19 Μαϊου


1945: Ο Βρετανος μουσικος, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Pete Townshend (Peter Dennis Blandford Townshend) γεννηθηκε στο Λονδινο. Ειναι δημοφιλης για την συμμετοχη του ως κιθαριστας στο θρυλικο Βρετανικο συγκροτημα The Who. Εγραψε τραγουδια οπως τα "I Can't Explain", "My Generation", "Let My Love Open The Door" κ.α. Εχει κερδισει ενα βραβειο Grammy για το αλμπουμ των The Who, "Tommy" (στιχοι, μουσικη), το Brit Award "Lige Achievement" το 1983 και το 2008 τιμηθηκε με το Kennedy Center Honnors για την προσφορα του στη μουσικη. Θεωρειται ενας απο τους σημαντικοτερους κιθαριστες και τραγουδοποιους του 20ου αιωνα.

1949: Ο Αμερικανος μπασιστας και τραγουδιστης του συγκροτηματος ZZ Top, Dusty Hill (Joseph Michael Hill) γεννηθηκε στο Νταλας του Τεξας. Ενσωματωθηκε στο συγκροτημα το 1969. Απο τοτε εχουν κυκλοφορησει δεκαοχτω στουντιο αλμπουμ και θεωρουνται ενα απο τα εμπορικοτερα σχηματα στη Αμερικη. Το ονομα του μαζι με των υπολοιπων μελων του γκρουπ γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004. Δημοφιλη τραγουδια τους: "Gimme All Your Lovin'", "Legs", "Sharp Dressed Man", "Sleeping Bug", "Blue Jeen Blues" κ.α.

1951: Ο Αμερικανος πρωτοπορος της punk, τραγουδιστης και τραγουδοποιος του Αμερικανικου συγκροτηματος Ramones, Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001) γεννηθηκε στο Φορεστ Χιλς του Κουινς της Νεας Υορκης. Οι Ramones συχνα αναφερονται ως το πρωτο puk συγκροτημα. Αν και δεν γνωρισαν μεγαλη επιτυχια, επηρεασαν το κινημα της punk σε Αγγλια και Αμερικη οσο κανεις αλλος. Δημοφιλη τραγουδια τους: "Needles & Pins", "Somebody Put Something in my Drink", "Pet Cemetary" "I Wanna Be Sedated" κ.α. Το 2002 ωμε την κυκλοφορια του μοναδικου σολο αλμπουμ του με τιτλο "Don't Worry About Me", γνωρισε επιτυχια με την διασκευη του τραγουδιου του Louis Armstrong, "What A Wonderful World". Την ιδια χρονια το ονομα του μαζι με των υπολοιπων μελων του συγκροτηματος Ramones γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1952: Γεννηθηκε στο Τρεντς Ταουν της Τζαμαικα, η τραγουδιστρια, μοντελο και ηθοποιος Grace Jones (Grace Mendoza). Εχει κυκλοφορησει δεκα στουντιο αλμπουμ και εχει πρωταγωνιστησει σε περισσοτερες απο δεκαοχτω ταινιες, μεταξυ αυτων: "Conan the Destroyrer" (1984), "A View to a Kill" (1985), "Boomerang" (1002) κ.α. Δημοφιλη τραγουδια με τη φωνη της: "La vie en rose", "Private Life", "Strange", "Libertango", "I'm Not Perfect (But I'm Perfect For You) κ.α.

1969: Ο Αμερικανος πρωτοπορος jazz τενορος σαξοφωνιστας Coleman Hawkins (Coleman Randolph Hawkins 1904-1969) απεβιωσε σε ηλικια 64 ετων στη Νεδα Υορκη απο πνευμονια. Ο Miles Davis ειχε πει καποτε για τον Hawkins: "Οταν τον ακουσα να παιζει, εμαθα και εγω να παιζω μπαλαντες...". Ειναι ενας απο τους μουσικους που βοηθησαν την αναπτυξη της bebop jazz τη δεκαετια του '40.

1973: Ο Paul Simon κυκλοφορει το single "Kodachrome". Το τραγουδι θα γνωρισει επιτυχια ανεβαινοντας μεχρι τη δευτερη θεση του Bilboard αλλα θα μπει στη μαυρη λιστα πολλων ραδιοφωνικων σταθμων με την αιτιολογια πως γινεται εμμεση διαφημιση στο 35mm φιλμ της Kodak, Kodachrome.

Ο Stevie Wonder βρισκεται στη πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 με το τραγουδι "You Are The Sunshine of My Life". Λιογ αργοτερα του χαρισε το βραβειο Grammy "Best Male Pop Vocal". Το τραγουδι ειναι μερος του αλμπουμ του "Talking Book".

1978: Οι Dire Straits κυκλοφορουν το πρωτο τους single στη Μεγαλη Βρετανια, με τιτλο "Sultans of Swing". Ηχογραφηθηκε στα Basing Street Studios με κοστος εκατον εικοσι λιρες. Ειναι μερος του πρωτου στουντιο αλμπουμ τους με τιτλο "Dire Straits".

1979: Οι Supertramp βρισκονται στην πρωτη θεση του Bilboard 200 με το αλμπουμ τους "Breakfast In America". charts "The Logical Song", "Breakfast In America" κ.α.

1986: Ο Peter Gabriel κυκλοφορει το πεμπτο στουντιο αλμπουμ του με τιτλο "So". Παραγωγος του αλμπουμ ειναι ο Daniel Lanois. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Sledgehammer", "Big Time" κ.α. Το αλμπουμ θα του χαρισει δυο Brit Awards το 1987, τα "Best British Male Solo Artist" και "Best British Video" για το τραγουδι "Sledgehammer".

2009: Κυκλοφορει το δεκατο στουντιο αλμπουμ της Βρετανιδας τραγουδιστριας και τραγουδοποιου Tori Amos, με τιτλο "Abnormally Attracted to Sin". Θα κανει ντεμπουτο στην ενατη θεση του Bilbnoard 200. Ξεχωρισαν τα τραγουδια: "Welcome To England", "Maybe California" κ.α. Ειναι το πρωτο αλμπουμ της τραγουδιστριας με τη νεα της δισκογραφικη εταιρεια Universal Republic Records.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου