Translate this page

Σαν σημερα | 22 Μαϊου


1813: Ο μεγαλος Γερμανος συνθετης και μαεστρος Richard Wagner (Wilhelm Richard Wagner 1813-1883) γεννηθηκε στο Leipzig της Γερμανιας. Με τις ιδιαιτερες αρμονιες, χρωματισμους και ενορχηστρωσεις του βοηθησε στην αναπτυξη της Ευρωπαικης κλασικης μουσικης. Πολλοι τον θεωρουν, μαζι με τον Beethoven, τους σημαντικοτερους Ευρωπαιους κλασικους συνθετες.

1924: Ο Αρμενικης καταγωγης Γαλλος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και ηθοποιος Charles Aznavour (Shahnour Vaghenag Aznavourian) γεννηθηκε στο Παρισι. Ειναι απο τους πιο γνωστους Γαλλους καλλιτεχνες με παγκοσμια φημη. Συχνα τον αποκαλουν και "Σινατρα της Γαλλιας". CNN "She" Singles Chart "Mourir d'aimer" Songwriters Hall of Fame.

1958: Ο Jerry Lee Lewis και η δεκατετραχρονη γυναικα και ξαδελφη του, Myra φτανουν στο αεροδρομιο Χιθροου στο Λονδινο. Ο Αμερικανος καλλιτεχνης απαντα σε ολες τις ερωτησεις των δημοσιαγραφων για την προσωπικη του ζωη. Οι απαντησεις του ενοχλουν τοσο πολυ την Βρετανικη κοινη γνωμη, που αναγκαζεται να ακυρωσει την περιοδεια του στη χωρα υστερα απο τρεις συναυλιες.

1959: Ο Βρετανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και ιδρυτικο μελος των The Smiths, Morrissey (Steven Petrick Morrisey) γεννηθηκε στο Davyhulme της Αγγλιας. Γνωρισε επιτυχια μαζι με το συγκροτημα την δεκαετια του '80. Απο την δημιουργια τους το 1992 εως και την διαλυση τους το 1987, κυκλοφορησαν τεσσερα στουντιο αλμπουμ, ενα live αλμπουμ, εικοσι singles και αρκετες συλλογες. Μετα την διαλυση τους, ο Morrissey ακολουθησε επιτυχημενη σολο καριερα. Μεγαλες επιτυχιες με την φωνη του: "What Difference Does It Make?", "Heaven Knows I'm Miserable Now", "Bigmouth Strikes Again", "Everyday Is Like Sunday", "You Have Killed Me" κ.α. Υπηρξε μεγαλη επιρροη για συγκροτηματα και καλλιτεχνες της συγχρονης Βρετανικης μουσικης οπως Suede, Blur, Oasis, Pulp κ.α.

1965: Οι The Beatles βρισκονται στην πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 με το τραγουδι "Ticket To Ride". Ειναι το ογδοο Νο1 του συγκροτηματος. Το τραγουδι ηχογραφηθηκε στις 15 Φεβρουαριου του 1965 και ειναι μερος του αλμπουμ "Help!".

1966: Στην πρωτη θεση του Bilboard Pop Hit βρισκονται οι The Mamas & The Papas και το τραγουδι "Monday, Monday". Ειναι μια δημιουργια του John Philips και μερος του αλμπουμ του συγκροτηματος "If You Can Believe Your Eyes and Ears" το οποιο κυκλοφορησε το Μαρτιο του 1966. Στις 2 Μαρτιου του 1967, στην ενατη τελετη απονομης των Grammy Awards, το τραγουδι χαρισε στο συγκροτημα το βραβειο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental"

1971: Στην κορυφη του Bilboard 200 βρισκονται οι The Rolling Stones και το αλμπουμ τους "Sticky Fingers". Θα παραμεινει στο Νο1 για τεσσερις εβδομαδες. Το αλμπουμ κυκλοφορησε στις 23 Απριλιου του 1971 και περιεχει ταγουδια οπως τα "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine" κ.α.

1980: Πεντε χρυσοι δισκοι που ανηκαν στον Jimi Hendrix και ηταν αναρτημενοι στους τοιχους του στουντιο Electric Ladyland στη Νεα Υορκη, εξαφανιζονται μυστηριωδως σε μια νυχτα...

1982: Οι Madness βρισκονται για πρωτη φορα στο Νο1 των Βρετανικων Albums Chart με το αλμπουμ τους "Complete Madness". Περιεχει τις μεγαλυτερες επιτυχιες του συγκροτηματος απο τα τρια πρωτα στουντιο αλμπουμ τους οπως "Shut Up", "My girl", "One Step Beyond" κ.α.

2003: Σε δημοπρασια που πραγματοποιειται στο Λονδινο, οι χειρογραφες παρτιτουρες της 9ης Συμφωνιας του Beethoven πωλουνται για 3,47 εκατομμυρια λιρες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου