Translate this page

Σαν σημερα | 23 Μαϊου


1934: Ο Αμερικανος πρωτοπορος της ηλεκτρονικης μουσικης και εφευρετης του συνθεσαϊζερ Moog, Robert Moog (Dr. Robert Arthur Mogg 1934-2005) γεννηθηκε στη Νεα Υορκη. Το 1970 τιμηθηκε με το βραβειο Grammy “Trustees Award” και το 2002 με το Grammy “Tech Award”. Το συνθεσαϊζερ Moog εχει χρησιμοποιηθει σε αλμπουμ των Pink Floyd, Kraftwerk, The Neptunes, Black Eyed Peas κ.α.

1940: Ο Frank Sinatra ηχογραφει με την ορχηστρα του Tommy Dorsey το τραγουδι I’ll Never Smile Again. Θα ανεβει στο Νο.1 του Billboard στις 27 Ιουλιου οπου και θα παραμεινει για 12 εβδομαδες. Το 1982 θα τιμηθει με ρο ειδικο βραβειο Grammy Hall Of Fame που διμεται σε ηχογραφηματα τα οποια εχουν συμπληρωσει εικοσιπεντε χρονια ζωης και εχουν ξεχωριστη σημασια στην ιστορια της μουσικης.

1960: Οι Everly Brothers ηχογραφουν το τραγουδι Cathey’s Clown. Μεσα σε τρια χρονια, οι πωλησεις του θα φτασουν τα 8.000.000 αντιτυπα, θα παραμεινει στο Νο.1 του Billboard για πεντε εβδομαδες και στα βρετανικα charts για επτα.

1964: H Ella Fitzgerard με τη διασκευη του τραγουδιου Can’t Buy Me Love των Beatles βρισκεται στο Νο.34 των βρετανικων Singles Chart. Είναι ο πρωτος καλλιτεχνης που εμφανιζεται στα βρετανικα chart διασκευαζοντας τραγουδι των σκαθαριων

1967: Μετα από πολλες ημερες ηχογραφησεων στα Abbey Road Studios του Λονδινου, οι Pink Floyd μεταφερονται στα Technique Studios για να ηχογραφησουν τα τραγουδια See Emily Play και Scarecrow. Tα τραγουδια είναι δημιουργια του Syd Barrett και θα κυκλοφορησουν σε single ενα μηνα περιπου αργοτερα. Το τραγουδι See Emily Play αποτελεσε μερος πολλων συλλογων όπως Relics (1971), Works (1983), Shine On (1992), Echoes: The Best Of Pink Floyd (2001). Συμπεριλαμβανεται στη λιστα του Rock and Roll Hall of Fame, “The 500 Songs that Shaped Rock and Roll”

1977: Στο στουντιο Sound Factory One του Λος Αντζελες, η Linda Ronstadt αρχιζει να δουλευει το αλμπουμ της με τιτλο Simple Dreams. Θα κυκλοφορησει το Σεπτεμβριο του 1977 και θα αποδειχθει ενα απο τα πιο περυχημενα αλμπουμ της καριερας της, μενοντας στο Νο.1 του Billboard για 5 εβδομαδες. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ το Blue Bayou και η διασκευη Tumbling Dice των Rolling Stones.

1992: Οι Iron Maiden βρισκονται στην πρωτη θεση των βρετανικων Albums Chart με το αλμπουμ τους Fear Of The Dark. To ενατο στουντιο αλμπουμ του συκγροτηματος κυκλοφορησε στις 11 Μαϊου του 1992 και είναι το τριτο Νο.1 του συγκροτηματος. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ τα From Here To Eternity, Wasting Love και Fear Of The Dark.

2006: Οι Led Zeppelin βραβευονται με το Polar Music Prize ως πρωτοποροι της ροκ μουσικης στην τελετη απονομης που πραγματοποιειται στη Στοκχολμη της Σουδιας. Οι Robert Plant, Jimmy Page και John Paul Jones παρευρισκονται παρεα με την κορη του ντραμερ John Bonham, ο οποιος απεβιωσε το 1980.

2010: Οι Rolling Stones επιστρεφουν στην πρωτη θεση των βρετανικων Albums Chart μετα από δεκαεξι χρονια με την επανεκδοση του κλασικου τους αλμπουμ Exile On Main Street. Το αλμπουμ που πρωτοκυκλοφορησε το 1972, επανακυκλοφορησε με επιπλεον ακυκλοφορητα τραγουδια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου