Translate this page

Σαν σημερα | 3 Μαϊου


1903: Ο Αμερικανος τραγουδιστης και ηθοποιος Bing Crosby (Harry Lillis Crosby 1903-1977) γεννηθηκε στην Τακομα της Ουασινγκτον. Με τη μοναδικη φωνη και ερμηνεια του επηρεασε αρκετους από τους καλλιτεχνες των οποιων προηγηθηκε όπως Perry Como, Frank Sinatra, Dean Martin κ.α. Το 1944 κερδισε Οσκαρ για την ερμηνεια του στην ταινια Going My Way. Δημοφιλη τραγουδια με φωνη του είναι τα My Blue Heaven, Great Day, I Found a Million Dollar Baby, Silent Night, Holy Night, White Christmas κ.α.

1933: Ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος James Brown (James Joseph Brown Jr 1933-2006), γνωστος και ως «νονος της Soul», γεννηθηκε στο Μπαρνγουελ της Νοτιας Καρολινας. Ξεκινησε την καριερα του τη δεκαετια του ’50 κι εγινε γρηγορα γνωστος με τις επιτυχιες του και τη δυναμικη του σκηνικη παρουσια, κατά τη διαρκεια της οποιας κερδισε πολλα βραβεια και τιμες. Θεωρειται από τις πλεον σημαντικες προσωπικοτητες του 20ου αιωνα στην ιστορια της μουσικης. Δημοφιλη τραγουδια του τα Papa’s Got A Brand New Bag, I Got You (I Feel Good), It’s a Man’s Man’s World, Sex Machine κ.α.

1950: Η Βρετανιδα φολκ τραγουδιστρια Mary Hopkin γεννηθηκε στο Pontardawe της Ουαλιας. Γνωρισε επιτυχια με το τραγουδι Those Where The Days το 1968. Είναι από τους πρωτους καλλιτεχνες που κυκλοφορησαν αλμπουμ από τη δισκογραφικη εταιρια των Beatles, Apple.

1968: Οι The Jimi Hendrix Experience ηχογραφουν το τραγουδι Voodoo Chile στο Record Plant Studio στο Χολιγουντ. Μεταξυ των μουσικων που ηχογραφησαν ηταν οι Steve Winwood, Jack Cassidy και Larry Coryell τους οποιους ο Hendrix «κουβαλησε» μαζι του στο στουντιο, αφου ειχαν τζαμαρει νωριτερα σε κλαμπ της πολης.

1984: Δημοσιευματα θελουν τους Deep Purple ξανα μαζι. Λεγεται πως οι Ritchie Blackmore, Ian Gillan και Roger Glover εισεπραξαν από 12.000.000 δολαρια για να βρεθουν και παλι μαζι στη σκηνη. Λιγο αργοτερα, τον Οκτωβριο θα κυκλοφορησει το αλμπουμ Perfect Strangers και θα ακολουθησει παγκοσμια περιοδεια.

1986: Ο Robert Palmer και το τραγουδι Addicted To Love βρισκονται στην 1η θεση του Billboard Hot 100. To single κυκλοφορησε στις 14 Μαρτιου και είναι μερος του αλμπουμ Riptide.

2004: Ο πρωην τραγουδιστης των Smiths, Morrissey επιστρεφει δυναμικα στη Νεα Υορκη με πεντε sold out συναυλιες στο Apollo Theatre. Μεταξυ των τραγουδιων της παραστασης είναι και οι γνωστες επιτυχιες των Smiths There Is A Light That Never Goes Out & Hand In Glove.

2009: Στην κορυφη των Βρετανικων Albums Chart βρισκεται ο Bob Dylan και το 33ο στουντιο αλμπουμ του με τιτλο Together Through Life. Η προηγουμενη φορα ηταν το 1970 με το αλμπουμ New Morning, και η πρωτη το 1964 με το The Freewheelin’ Bob Dylan

2020: Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κοροναϊό ο κιμπορντίστας του βρετανικού συγκροτήματος The Stranglers, Dave Greenfield.
Ο μουσικός με καταγωγή από το Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στη μουσική από την μπάντα «Rusty Butler», ενώ έγινε γνωστός στο παγκόσμιο κοινό μέσα από το ροκ συγκρότημα «The Stranglers».
Ο Dave Greenfield ήταν ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα της μουσικής του «Golden Brown», της πιο εμπορικής επιτυχίας του συγκροτήματος.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου