Translate this page

Σαν σημερα | 14 Μαϊου


1936: Ο Αμερικανος μουσικος, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Bobby Darin (Walden Roberto Cassotto 1936-1973) γεννηθηκε στο Μπρονξ της Νεας Υορκης. Γνωρισε επιτυχια το 1959 τραγουδωντας το κλασικο Mack The Knife, για το οποιο κερδισε δυο βραβεια Grammy, τα “Best New Artist” και “Best Vocal Performance, Male”. Το 1999 το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγουδια του τα Beyond The Sea, Dream Lover κ.α.

1952: Ο τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος David Byrne γεννηθηκε στο Νταμπαρτον της Σκωτιας. Υπηρξε μελος των Talking Heads από το 1975 ως το 1991. Δημοφιλή τραγουδια τους τα Burning Down The House, Phycho Killer, Once In A Lifetime κ.α. To 2002 το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame μαζι με των υπολοιπων μελων των Talking Heads. Κερδισε βραβειο Oscar το 2004 για τη μουσικη στην ταινια The Last Emperor, την οποια εγραψε σε συνεργασια με τους Ryuichi Sakamoto και Cong Su.

1960: Οι John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stu Sutcliffe και Tommy Moore εμφανιζονται στο Lathom Hall του Λιβερπουλ με την ονομασια The Silver Beats. Στο κοινο βρισκεται για να τους δει και ο μανατζερ Brian Kelly. Είναι η πρωτη και μονη φορα που το συγκροτημα θα χρησιμοποιησει αυτό το ονομα, γρηγορα θα το αλλαξουν σε Silver Beetles.

1973: Στην πρωτη θεση του Billboard 200 βρισκονται οι Led Zeppelin με το αλμπουμ Houses Of The Holy. Είναι το 5ο στουντιο αλμπουμ του συκροτηματος και κυκλοφορησε στις 28 Μαρτιου του 1973. Το 1974 θα κερδισει το Grammy “Best Recording Package”. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ The Song Remains The Same, No Quartet κ.α.

1976: Ο Βρετανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος Keith Relf (Keith William Relf 1943-1976) απεβιωσε σε ηλικια 33 ετων στο σπιτι του στο Λονδινο, όταν χτυπηθηκε από ρευμα που διερρευσε από την αγειωτη κιθαρα του. Υπηρξε βασικος τραγουδιστης των Yardbirds, οι οποιοι γνωρισαν επιτυχια με τα τραγουδια For Your Love, Still I’m Sad, Heart Full Of Soul κ.α.

1984: Στην κορυφη του Billboard Hot 100 βρισκεται ο Lionel Richie και το τραγουδι Hello. Είναι το 3ο single από το πολυπλατινενιο αλμπουμ του τραγουδιστη Can’t Slow Down. Στη δευτερη θεση βρισκεται ο Phil Collins με το τραγουδι Against All Odds, μερος του soundtrack της ομωνυμης ταινιας.

1998: Ο Αμερικανος τραγουδιστης της Jazz και ηθοποιος Frank Sinatra (Francis Albert Sinatra 1915-1998) απεβιωσε σε ηλικια 82 ετων σε νοσοκομειο του Λος Αντζελες από καρδιακη προσβολη. Το 1953 κερδισε βραβειο Oscar για το ρολο του στην ταινια From Here To Eternity και το 1965 βραβευτηκε με το βραβειο Grammy “Lifetime Achievement” για την προσφορα του στη μουσικη και τον κινηματογραφο. Τραγουδησε μεγαλες επιτυχιες όπως τα Strangers In The Night, My Way, I’ve Got You Under My Skin κ.α.

2001: Οι Depeche Mode κυκλοφορουν στη Μ. Βρετανια το δεκατο στουντιο αλμπουμ τους με τιτλο Exciter. Μονο την πρωτη εβδομαδα κυκλοφοριας οι πωλησεις του εφτασαν τα 120.000 αντιτυπα. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ τα Dream On, I Feel Loved, Freelove κ.α.

2002: Κυκλοφορει το 7ο στουντιο αλμπουμ του Moby με τιτλο “18”. Θα ανεβει αμεσως στην πρωτη θεση των βρετανικων Albums Chart και θα γινει χρυσο και πλατινενιο σε περισσοτερες από τριαντα χωρες. Τραγουδια-επυτιχιες από το αλμπουμ τα We Are All Made Of Stars, In This World, In My Heart κ.α.

2006: Οι Red Hot Chili Peppers και το αλμπουμ τους Stadium Arcadium βρισκονται στην πρωτη θεση των βρετανικων Albums Chart και Billboard 200. Είναι το ενατο στουντιο αλμπουμ του συγκροτηματος και περιλαμβανει επιτυχιες όπως ρα Dan California, Snow, Desecration Smile και Tell Me Baby. Το Φεβρουαριο στο 2007, στην 49η τελετη απονομης των Grammy Awards για τη δημιουργικη χρονια 2006, το αλμπουμ θα κερδισει τα Best Rock Album και Best Boxed or Special Limited Edition Package και το τραγουδι Dani California τα βραβεια Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal και Best Rock Song.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου