Translate this page

Σαν σημερα | 6 Μαϊου


1937: Το αεροστατο Hindenburg συντριβεται στο Λεικχαρστ του Νιου Τζερσει των ΗΠΑ, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους 36 ατομα. Η φωτογραφια του φλεγομενου αεροστατου θα γινει το εξωφυλλο στο πρωτο ομοτιτλο αλμπουμ των Led Zeppelin.

1945: Ο Αμερικανος μουσικος, τρταγουδιστης και τραγουδοποιος Bob Seger (Robert Clark Seger) γεννηθηκε στο Ντιαρμπορν του Μιτσιγκαν. Μεγαλη του επιτυχια το τραγουδι "Old Time Rock and Roll" απο το αλμπουμ "Stranger in Town" το 1978. Τραγουδια του διασκευασαν οι Thin Lizzy και Metallica. Το 2004 το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1957: Οι Miles Davis και Gil Evans αρχιζουν τις ηχογραφησεις του αλμπουμ "Miles Ahead". Οι ηχογραφησεις θα ολοκληρωθουν τελη Αυγουστου.

1971: Ο Αμερικανος μουσικος και τραγουδοποιος Chris Sheflett (Christopher Aubrey Shiflett) γεννηθηκε στην Σαντα Μπαρμπαρα της Καλιφορνια. Ειναι κιθαριστας του rock, post grunge συγκροτηματος Foo Fighters, στους οποιους ενσωματωθηκε μετα το τριτο τους αλμπουμ και απο τοτε εχει συμμετασχει στα επομενα τεσσερα: "One by One" (2002), "In Your Honor" (2005), "Echoes", Silence, Patience & Grace" (2007) και "Wasting Light" (2011).

1973: Ο Paul Simon αρχιζει την πρωτη του σολο περιοδεια μετα τον "χωρισμο" του με τον Art Garfunkel, στο Music Hall στη Βοστονη της Μασαχουσετης.

1978: Το soundtrack της ταινιας "Saturday Night Fever" βρισκεται στην πρωτη θεση των Βρετανικων Albums Chart. Θα παραμεινει στην κορυφη για δεκαοχτω εβδομαδες. Οι πωλησεις του παγκοσμιως θα ξεπερασουν τα τριαντα εκατομμυρια αντιτυπα. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Stayin' Alive", "How Deep Is Your Love", "Disco Inferno" κ.α.

1984: Στην πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 βρισκεται ο Phil Collins και το τραγουδι "Against All Odds", μερος του soundtrack της ομοτιτλης ταινιας. Στη δευτερη θεση ακολουθει το τραγουδι "Hello" και ο Lionel Richie.

1995: Οι Oasis βρισκονται για πρωτη φορα στη πρβτη θεση των Βρετανικων Singles Chart με το τραγουδι "Some Might Say". Ειναι το πρωτο single απο το δευτερο στουντιο αλμπουμ τους "(What's the Story) Morning Glory?" και το τελευταιο τραγουδι που συμμετεχει ο ντραμερ Tony McCarroll.

2002: Σε ψηφοφορια του Guiness Hit Singles Book, το τραγουδι "Bohemian Rhapsody" των Queen ψηφιζεται το αγαπημενο των Βρετανων. Στην δευτερη θεση ψηφιστικε το "Imagine" του John Lennon και στη τριτη το "Hey Jude" των The Beatles. Την πενταδα συμπληρωνουν οι Abba με το "Dancing Queen" και η Madonna με το "Like A Prayer".

2005: Οι Audioslave γινονται το πρωτο Αμερικανικο rock συγκροτημα που πραγματοποιει συναυλια σε ανοιχτο χωρο με ελευθερη εισοδο στη Κουβα.

2006: Ο Αυστραλος μουσικος, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Grant McLennan (Grant William McLennan 1958-2006) απεβιωσε σε ηλικια 48 ετων στο σπιτι του στο Brisbane στο Κουινσλαντ της Αυστραλιας, στον υπνο του απο καρδιακη προσβολη. Υπηρξε μελος του συγκροτηματος The Go-Betweens, τους "The Smiths της Αυστραλιας".


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου