Translate this page

Σαν σημερα | 14 Ιανουαριου


1900: Η περίφημη όπερα του Giacomo Puccini με τίτλο "Tosca" κάνει επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα στη Ρώμη.

1938: Ο Αμερικανός πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός Allen Toussaint γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Εργάστηκε επίσης σαν τραγουδοποιός και παραγωγός με τα συγκροτήματα Labelle και The Meters.

1959: Ο Βρετανός μουσικός, τρομπετίστας και κιθαρίστας των Madness, Carl Smyth γνωστός και ως Chas Smash γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έγραψε τους στίχους στην μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος "Our House" (1982).

1966: Ο David Bowie κυκλοφορεί το single "Can't Help Thinking About Me" με την Parlophone Records. Είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί με το όνομα David Bowie (David Jones). Επίσης είναι το πρώτο τραγούδι του Βρετανού καλλιτέχνη που κυκλοφορεί στην Αμερική.

1969: Ο Αμερικανός ντράμερ, κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dave Grohl γεννήθηκε στο Γουόρεν του Οχάιο. Ξεκίνησε τη καριέρα του την δεκαετία του '80 ως ντράμερ στο συγκρότημα Scream. Το 1990 ενσωματώθηκε στο grunge συγκρότημα Nirvana ως ντράμερ. Μετά το θάνατο του Kurt Cobain το 1994 σχημάτισε τους Foo Fighters. Το όνομα του έχει συνδεθεί επίσης με τους Queens of the Stone Age. Το 2009 μαζί με τους John Paul Jones των Led Zeppelin και τον Josh Homme των Queens of the Stone Age, σχημάτισαν το supergroup Them Crooked Vultures. Ο Dave Grohl θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες των νεότερων χρόνων.

1984: Το τραγούδι "Say Say Say" με τους Paul McCartney και Michael Jackson βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Την ίδια ημέρα, ο Michael Jackson βρίσκεται και στη πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ "Thriller".

1989: Ο Bobby Brown και το τραγούδι "My Prerogative" βρίσκονται στην κορυφή του Billboard Hot 100.

1993: Σε μια συνέντευξη του στο BBC Radio 5 ο Black Francis, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pixies, ανακοινώνει την διάλυση του συγκροτήματος. Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ δεν γνωρίζουν τίποτα. Μάλιστα κάποιοι θα το πληροφορηθούν λίγο αργότερα με φαξ...

2010: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bobby Charles (Robert Charles Guidry 1938-2010) απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών στο σπίτι του κοντά στην Αμπεβίλ της Λουιζιάνα. Είναι ο δημιουργός του τραγουδιού "See You Later, Alligator" που έγινε γνωστό από τους Bill Haley & His Comets, έγραψε επίσης το "Walking to New Orleans" για τον Fats Domino. Αν και λευκός, λόγω του ιδιαίτερου ερμηνευτικού του στυλ, συχνά τον μπέρδευαν με έγχρωμο τραγουδιστή. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Fats Domino, Dr. John, Bob Dylan κ.α.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου