Translate this page

Σαν σημερα | 5 Ιανουαριου


1923: Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και παραγωγός Sam Phillips (Samuel Cornelius Phillips 1923-2003) γεννήθηκε στο Φλόρενς της Αλαμπάμα. Είναι ιδρυτής των στούντιο Sun Studios και της δισκογραφικής εταιρείας Sun Records. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διάδοση της rock 'n' roll μουσικής στην Αμερική τις δεκαετίες του '40 και '50 και βοήθησε να αναγνωριστούν καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis,Carl Perkins και Howlin' Wolf. Ο Phillips είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά ανακάλυψε τον Elvis Presley. Το 1955 πούλησε το συμβόλαιο του Presley στην RCA Records για τριάντα πέντε χιλιάδες δολάρια. Το όνομα του έχει συνδεθεί και με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King και Roy Orbison. Είναι από τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στο Rock and Rock Hall of Fame.

1950: Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός Chris Stein (Christopher Stein), ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Blondie, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Μαζί με τη Debbie Harry έγραψαν μερικές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως τα “Heart Of Glass”, “Rapture” κ.α.

1969: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Marilyn Manson (Brian Hugh Warner) γεννήθηκε στο Καντόν του Οχάιο. Είναι γνωστός για τους ακατάλληλους στίχους των τραγουδιών του και τις προσβλητικές εμφανίσεις του. Μαζί με τους Twiggy Ramirez, Fred Sablan και Jason Sutter, είναι μέλος του ομώνυμου συγκροτήματος με το όνομά του, Marilyn Manson. Πήρε το "όνομα" του από τα ονόματα της δημοφιλούς ηθοποιού Marilyn Monroe και του γνωστού Αμερικανού εγκληματία Charles Manson.

1973: Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του Bruce Springsteen με τίτλο "Greetings from Asbury Park". Το πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του πούλησε μετά βίας εικοσιπέντε χιλιάδες αντίτυπα.

1984: Οι The Police ανακοινώνουν ότι η τελευταία τους συναυλία σαν συγκρότημα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου του 1984 στην Αυστραλία. Το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο "Synchronicity" κυκλοφόρησε το 1983. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια "Every Breath You Take", "Roxanne" κ.α.

1998: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, παραγωγός και ηθοποιός Sonny Bοno (Salvatore Phillip Bοno 1935-1998) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ύστερα από πτώση την ώρα που έκανε σκι κοντά στο Σάουθ Λέικ Ταχόε της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έκανε ντουέτο με την δεύτερη γυναίκα του, την τραγουδίστρια Cher, με την ονομασία Sonny & Cher. Το 1965 με το τραγούδι "I Got You Babe" ανέβηκαν στο Νο1 του Billboard και παρέμειναν για τρεις εβδομάδες. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 είχαν τηλεοπτικό σόου στο CBS με τον τίτλο "The Sonny and Cher Show". Δημοφιλή τραγούδια που έγραψε τα "The Beat Goes On", "Bang Bang" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου