Translate this page

Σαν σημερα | 30 Ιανουαριου


1942: Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτής του συγκροτήματος Jefferson Airplane, Marty Balin (Martyn Jerel Buchwald) γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο. Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1965 έως το 1971. Ακόμα και σήμερα συμμετέχει περιστασιακά στις δραστηριότητες του συγκροτήματος.

1951: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ντράμερ Phil Collins (Philip David Charles Collins) γεννήθηκε στο προάστιο Chiswick του Λονδίνου. Υπήρξε ντράμερ του συγκροτήματος Genesis από το 1970 και μετά την αποχώρηση του Peter Gabriel, πήρε τη θέση του βασικού τραγουδιστή. Το Φεβρουάριο του 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Face Value”, από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι “In the Air Tonight”. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία του Stuart Orme, ήταν ένα από αυτά που παίχτηκαν πρώτα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του MTV. Μεταξύ 1984 και 1989 είχε οκτώ Νο1 επιτυχίες σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία, μία με τους Genesis και επτά σαν σόλο τραγουδιστής. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια. Έχει κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες. Δημοφιλή τραγούδια του τα “Against All Odds (Take a Look at Me Now)”, “In the Air Tonight”, “Sussudio”, “Another Day in Paradise” κ.α.

1969: Οι The Beatles πραγματοποιούν την τελευταία τους παράσταση, στην ταράτσα των γραφείων της Apple Corps στο Λονδίνο. Η κινηματογράφηση της παράστασης γίνεται με σκοπό την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για το άλμπουμ “Let It Be”. Μετά από 45 λεπτά σταματούν με την επέμβαση της αστυνομίας, ύστερα από παράπονα της Royal Bank of Scotland που στεγάζεται απέναντι για διατάραξη κοινής ησυχίας…

1982: Ο Αμερικανός country blues τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Lightnin’ Hopkins (Sam John Hopkins 1912-1982) απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο Χιούστον του Τέξας από καρκίνο του οισοφάγου. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 100 Greatest Guitarists of All Time” βρίσκεται στην 71η θέση. Τραγούδια του έχουν ξανατραγουδήσει οι The Grateful Dead, Fleetwood Mac και The Cowboy Junkies. Υπήρξε έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες όπως John Frusciante (Red Hot Chili Peppers) και R.E.M.

1991: Οι Ian Brown, John Squire και John “Reni” Wren του συγκροτήματος The Stone Roses επισκέπτονται τα γραφεία της πρώην δισκογραφικής τους εταιρείας Revolver Records και επιτίθενται με μπογιά κατά του Paul Burch, της φίλης του και της πανάκριβης Μερτσέντες του. Η εταιρεία είχε ξανακυκλοφορήσει χωρίς την άδεια του συγκροτήματος το τραγούδι “Sally Cinnamon”. Συλλαμβάνονται και ορίζεται δίκη για την πρώτη Φεβρουαρίου.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου