Translate this page

Σαν σημερα | 26 Ιανουαριου


1957: Ο Ολλανδός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Eddie Van Halen (Eduard Lodewijk Van Halen) γεννήθηκε στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας. Το 1972 σχημάτισε το hard rock συγκρότημα Van Halen. Είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές παραστάσεις του και τεχνικές ηχογράφησης. Τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος Van Halenγράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2007. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Jump" (Νο1 ΗΠΑ), "I'll Wait" (Νο13 ΗΠΑ) κ.α.

1958: Ο Βρετανός κρουστός και τρομπονίστας, μέλος των UB40, Norman Hassan (Norman Lamont Hassan) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Το Βρετανικό reggae συγκρότημα σχηματίστηκε το 1978 και έχει πουλήσει πάνω από εβδομήντα εκατομμύρια άλμπουμ. Γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια "Red Red Wine", "Can't Help Falling in Love", "The Way You Do the Things You Do", "I Got You Babe" κ.α.

1963: Ο Βρετανός pop τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Andrew Ridgeley (Andrew John Ridgeley) γεννήθηκε στο Windlesham του Σάρρεϋ της Αγγλίας. Μαζί με τον George Michael, υπήρξε μέλος του συγκροτήματος της δεκαετίας του '80 Wham!. Γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια: "Wake Me Up Before You Go Go" (1984), "Last Christmas" (1984), "The Edge of Heaven" (1986) κ.α.

1963: Ο Βρετανός DJ και μουσικός παραγωγός Jazzie B (Trevor Beresford Romeo) γεννήθηκε στο Hornsey του Λονδίνου της Αγγλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Soul II Soul, το οποίο έκανε επιτυχία με τα τραγούδια "Back to Life", "Keep on Movin" κ.α. Τιμήθηκε με το τίτλο "Officer of the Order of the British Empire" το 2008.

1969: Οι Led Zeppelin δίνουν μια τετράωρη συναυλία στο Boston Tea Party στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Χρόνια αργότερα ο John Paul Jones θα δηλώσει: "Εκείνη η συναυλία μας ήταν από τις πιο σημαντικές. Ήταν τότε που όλοι μας πρόσεξαν πραγματικά. Το κοινό δεν μας άφηνε να κατέβουμε από την σκηνή! Είχαμε παίξει όλα μας τα τραγούδια και στο τέλος αρχίσαμε να παίζουμε τραγούδια των The Beatles όπως"I Saw Her Standing There", "Please Please Me"..."

1977: Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Peter Green εισάγεται σε ψυχιατρική κλινική μετά από επίθεση στον λογιστή του με αεροβόλο όπλο. Όταν ο τελευταίος προσπάθησε να του παραδώσει επιταγή ύψους τριάντα χιλιάδων δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα και εκείνος δεν την ήθελε...(!)

1985: Το άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο "Born In The U.S.A." βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα στην Νο 1 θέση του Billboard 200. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το άλμπουμ "Like A Virgin" της Madonna.

2009: Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Σκοτσέζων indie rock Franz Ferdinand με τίτλο "Tonight". Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart και την ένατη του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια από το άλμπουμ: "Ulysses", "No You Girls", "Lucid Dreams" κ.α.

2016: Ο Colin Vearncombe, διασημότερος ως Black, πέθανε σε ηλικία 53 ετών, υποκύπτωντας στα τραυματά του μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε 10 μέρες νωρίτερα στην Ιρλανδία.
Ο Black έγινε γνωστός το 1987 με τα τραγούδια του "Sweetest Smile" και "Wonderful Life". Ωστόσο, η καριέρα του είχε ξεκινήσει από το 1981 με το κομμάτι Human Features. Εκ τότε ηχογράφησε οκτώ άλμπουμ ως Black και άλλα έξι με το πραγματικό όνομά του Colin Vearncombe. Ο ίδιος είχε χαρακτηριστεί αρκετές φορές ως ιδιόρρυθμος στην προσωπική ζωή του, ενώ είχε επιλέξει να περάσει τη ζωή του στο Κορκ της Ιρλανδίας, όπου συγκατοικούσε στο ίδιο σπίτι με την πρώην γυναίκα του, τους τέσσερις γιους του και μια ομάδα ξένων φοιτητών.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου